Milliyet yazarı Tarkan 10 albümünün satış rakamlarını açıkladı!

Ali Eyüboğlu, fizy'den aldığı rakamları paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı Tarkan 10 albümünün satış rakamlarını açıkladı!

Megastar Tarkan'ın 7 yıl aradan sonra çıkarttığı 10 albümü, büyük ses getirdi. Milliyet yazarı Ali Eyüboğlu da, bugünkü yazısından Megastar Tarkan'ın 10 albümüyle ilgili fizy'den aldığı rakamları, okurlarıyla paylaştı.



Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET



TARKAN’IN ALBÜMÜ 5 ÜLKEDE 1 NUMARA



Tarkan, “10” adlı yeni albümüyle “Megastar”lığını bir kez daha kanıtladı. Şarkıcının yeni albümü Türkiye’nin yanı sıra 4 ülkede 1 numara. Tarkan’ın iTunes’un listesinde 1 numara olduğu ülkeler, Azerbaycan, Bahreyn, Suudi Arabistan, Türkiye ve Özbekistan.



Tarkan’ın albümü; iTunes’un müzik listelerinde Almanya’da 6’ncı, Hollanda ve Avusturya’da 7’nci, İsviçre’de 8’inci, Norveç’te 13’üncü, Belçika’da 14’üncü, İsveç’te 16’ncı, Danimarka’da 20’nci sırada... 19 ülkede iTunes’un listesine giren Tarkan’ın “10”u, Avrupa listesinde 10, dünya listesinde ise 20 numaraya kadar yükseldi.



Türkçe şarkıların yer aldığı bu başarı, “Megastar” Tarkan’a nasip oldu.



Tarkan “10”la, Türkiye’de de rekorları altüst etti.



Tarkan, yaptığı anlaşma uyarınca, sanatçının yeni şarkılarını ilk kez sadece Fizy ve iTunes kullanıcıları indirip, dinleyebildi.



Fizy’den aldığım bilgiler şöyle:



Tarkan’ın yeni şarkıları ilk 24 saatte 818 bin kez dinlendi, 48 saatte dinlenme rakamı 2 milyonu aştı. Sevenleri bir haftada 200 bin Tarkan şarkısı satın aldı.



Tarkan’ın ilk klibi ‘Yolla’, 696 bin izlenmeyle, Fizy’de en çok izlenen klip oldu.



Fizy’nin ‘Top 100’ listesindeki ilk 9 şarkı Tarkan’ın ’10’ albümünden.



Yazının devamını BURADAN okuyabilirsiniz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin