Milliyet yazarı 'hodri meydan' dedi, Serdar Ortaç'a dava açtı!

Gazeteci Sefa Karahasan iel ünlü şarkıcı mahkemelik oldu.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı 'hodri meydan' dedi, Serdar Ortaç'a dava açtı!

Milliyet gazetesinin Kıbrıs temsilcisi Sefa Karahasan kendisini yalan haber yapmakla suçladığı gerekçesiyle şarkıcı Serdar Ortaç'a dava açtı.



Karahasan, geçen hafta gazetenin magazin eki Cadde'de köşe yazarlığına başlamıştı ve yazıısnda Serdar Ortaç'ın Kıbrıs'ta kumar oynadığını, 10 dakika içinde 30 bin TL kaybettiğini yazmıştı.



Serdar Ortaç'ın bu haberi yalanlamsına tepki gösteren Karahasan bugünkü köşe yazısında, şarkıcıya tazminat davası açtığını duyurdu.



Sefa Karahasan'ın yazısı şu şekilde:



Cadde’deki ilk yazımda, “kumarı bıraktım, tövbe ettim” diyen Serdar Ortaç’ın gözlerimin önünde kumar oynadığını ve kaybettiğini yazdım. Bir başkasından ‘duyarak’ değil, görerek, izleyerek yazımı kaleme aldım. Yanımda da, Kuzey Kıbrıs’ın önde gelen gazetecilerinden Alihan Pehlivan ve bazı dostlarım vardı. Öyle ki kumar oynadığı makinanın bulunduğu bölümde bile iki kamera bulunuyordu. Ortaç, 4 gün bekledikten sonra bir açıklama yaptı ve ‘haberin yalan’ olduğunu iddia etti:

“Sözümde duran bir adamım, kumar oynamadım. Bıraktığımı söylemiştim,

bu haberler yalandır.”

Aslında sözünde duran adamın ‘doğru söyleyeceğini’ düşünmek gerekir. Normal olan da budur! Böyle olmadığı için Serdar Bey’i KKTC’de dava ettim. Perşembe günü açıklamasını okuduktan sonra avukatım Tekin Söylemez’e ‘basın yolu ile hakaret’ davası açmasını söyledim. Söylemez, bu yöndeki dava dosyasını hazırladı.

Serdar Bey, ‘yalan beyanda bulunarak, haberimi yalanladığı’ için kendisinden tazminat talep ettim. Avukatım Söylemez aracılığıyla mahkemeye sunduğum dilekçede şunu talep ettim:

“Serdar Ortaç,    beni yalan haber yapmakla itham etmiştir. Bu doğru değildir.   Ortaç’tan, mahkeme

aracılığıyla yazdıklarımın yalan olduğunu ispatlamasını istiyorum.



17 yıldır basında güvenin adresi Milliyet’te çalışıyorum. Bugüne kadar yalanlanan haberim olmadı, yaptığım haberler nedeniyle de kimse hakkımda dava açmadı. Bu defa ilk kez ben dava açıyorum biri hakkında. Çünkü Serdar Ortaç, gözümüzün önünde 10 dakikada kumarda 30 bin lira kaybettiğini inkar etmekle yetinmeyip, beni yalan haber yapmakla suçladı. Madem yazdıklarım yalan, o zaman niye hakkımda dava açmadı?



Yazının devamını okumak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin