Milliyet yazarı, bir yılda 500 kitap okuyan çocuğu köşesine taşıdı!

TRT 1'de Kerem Alışık'ın sunumuyla ekrana gelen 'Seneye Bu Zamanlar' programına katılan ve bir yılda 500 kitap okuyan Ahmet Yasin Batır, dikkatleri üzerine çekmişti.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı, bir yılda 500 kitap okuyan çocuğu köşesine taşıdı!

Milliyet gazetesi yazarı Ali Eyüboğlu, 'kitap kurdu' Ahmet Yasin Batır'ı köşesine taşırken, ailesinden e bir örnek verdi.

Ali EYÜBOĞLU / MİLLİYET

YILDA 500 KİTAP OKUYAN ÇOCUK

Ailelerin iPad veya akıllı cep telefonuyla oyalayıp beslediği çocukların büyüyünce sanal dünyanın esiri olmaları çok doğal. O yüzden eskisi gibi kitap okuyan çocuklar şaşırtıyor insanı.

Son Trabzon ziyaretimde ikisini birden yapan çocuk görünce inanamadım.
Bu yıl girdiği LGS’de tüm soruları doğru yanıtlayıp aldığı 500 puanla Trabzon birincisi ve Türkiye birincilerinden biri olan ve İstanbul Erkek Lisesi’ni tercih eden yeğenimin oğlu Furkan Şafak’ın beş yaşındaki kardeşi Ömer Faruk, okula gitmeden kendi kendine öğrendi okumayı. Dinozorlara dair birçok kitap okuduktan sonra annesine, “Bunlar hep masal, bana gerçek macera kitapları al” diyen Ömer Faruk, sanmayın ki sanal alemden uzak. Kitap okumaktan sıkılınca, babası ya da annesinin cep telefonunu çaktırmadan alıp dalıyor sanal aleme.
TRT 1’de ‘Seneye Bu Zamanlar’da izlediğim dokuz yaşındaki ‘kitap kurdu’ Ahmet Yasin Batır da bizim Ömer Faruk gibi şaşırttı beni. Kerem Alışık’ın sunduğu programa Kayseri’den annesiyle birlikte katılan ‘kitap kurdu’, yaşıtlarının tablet, bilgisayar ve akıllı cep telefonlarıyla vakit geçirirken bir yılda okuduğu 500 kitabı da stüdyoya getirdi.

Annesinin kendisine masallar okumasıyla kitap aşkının başladığını anlatan Ahmet Yasin, en sevdiği yazarın Jules Verne olduğunu söyledi. ‘Kitap kurdu’ çocuk Kerem Alışık’ın “İleride ne olmak istiyorsun?” sorusuna “Cumhurbaşkanı” diyerek yanıt verdi.

Yazının devamını okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin