Milliyet yazarı açıkladı: "Sansür,baskı,tekseslilik sorunları aşılır ama bunun tek bir şartı var"

Mehveş Evin bugünkü yazısında medyanın yaşadığı sansür, tutukluluk, baskı gibi sorunları ve çözüm yollarını kaleme aldı.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet yazarı açıkladı: "Sansür,baskı,tekseslilik sorunları aşılır ama bunun tek bir şartı var"

Gazetecilerin dijital platforlarda kurduğu internet sitelerinin ve Gezi Parkı eylemleri sırasında yayına başlayan alternatif haber kanalları sayesinde tekseslilik, baskı ve sansür gibi sorunların aşılabileceğini ifade eden Evin, bu tek bir şartı olduğu belirtiyor.



Mehveş Evin'in yazısı şu şekilde



"Medyanın sorunları bitmiyor, büyüyor. Okur ve izleyici, “penguen medya” ve “milk-port gazeteciliğe” büyük öfke duyuyor. Bu öfke, Gezi sırasında bazı yayın gruplarının boykot edilmesiyle zirveye çıktı. Hal böyleyken bağımsız yayıncılık yapmaya çalışan, yeni bir “oluşum” için bir araya gelen iyi gazetecilerin sayısı hızla artıyor. Sadece Türkiye değil, dünya gazeteciliği için de tek çıkış yolu bu.



Dijital gazetecilik ve sosyal medya, geri dönülmeyecek şekilde medyayı değiştiriyor, dönüştürüyor. Gezi protestoları sırasında yayına başlayan alternatif haber kanallarına yakında yenileri de katılacak. Vagus TV, Başka Haber, T24 gibi gazetecilerin kurduğu bağımsız, objektif haberciliğe özen gösteren, dijital platformlar sayesinde tekseslilik, sansür, baskı gibi sorunlar aşılabilecek. Ama bunun tek şartı var: Halkın desteği.



Gazeteciye de “simit sat onurlu yaşa” dendiği bir zamanda, okur da soslu makarna yerine simit yemeye hatta simit için un almaya hazırlasın kendini! Bağımsız yayınlara maddi, manevi ve “paylaşma” desteğini eksik etmeyecek ki, iyi gazetecilik yapılabilsin"



Mehveş Evin'in yazısının tamamını okumak için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin