Milliyet muhabiri nerede, ne zaman kaçırıldı? Sağlık durumu nasıl? Medyatava açıklıyor!

Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Bünyamin Aygün'ün Suriye'de kaçırılması gündeme bomba gibi düştü. İşte Aygün'ün kaçırılması ile ilgili ayrıntılar...

Google Haberlere Abone ol
Milliyet muhabiri nerede, ne zaman kaçırıldı? Sağlık durumu nasıl? Medyatava açıklıyor!

Medyatava'nın Milliyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Hatay Yayladağ'dan 26 Kasım Salı günü Suriye'nin Selkin Köyü'ne geçen Aygün, burada haber çalışması yaptıktan sonra bir muhalif komutanın kendisiyle görüşmek istemesi üzerine gazeteyi arayarak bu komutanla görüşeceğini belirtti. Aygün'le yapılan bu görüşmenin ardından ise kendisinden haber alınamadı.



El Kaide yanlısı bir grubun elinde olduğu ifade edilen Aygün'ün kurtarılması ile ilgili görüşmeleri sürdüren Dışişleri yetkililerinin, foto muhabirinin hayatta ve sağlıklı olduğunu, kendisinin serbest kalmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini bildirdiği öğrenildi. 



Medyatava'ya ulaşan bir diğer bilgiye göre de, Hatay'dan sınırın 30 km ötesine bir kılavuz yardımıyla geçen foto muhabiriyle irtibat kesiliyor. Milliyet gazetesini arayan kılavuz, Aygün'den haber alamadığını, muhtemelen fidye için kaçırıldığını öne sürüyor. Aygün'ün arabası daha sonra yol kenarında terkedilmiş olarak bulunuyor.



21 gündür kayıp olan Aygün evli ve bir çocuk babası.



Bünyamin Aygün'ü kaçırdığı söylenen söz konusu örgütün elinde, Espinosa ve Vilanova'nın yanı sıra 10'un üzerinde basın mensubu daha bulunuyor.



İŞTE SURİYE'DE KAÇIRILAN GAZETECİLER İLGİLİ GERÇEK...



© MEDYATAVA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin