Milliyet muhabiri hedef gösterildi, meslektaşları kınadı

Basın Konseyi, Namık Durukan için bir mesaj yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet muhabiri hedef gösterildi, meslektaşları kınadı

Suruç'ta sınır hattında görev yapan Milliyet gazetesi muhabiri Namık Durukan, Kobani'ye geçen aracın içindeyken, aynı sıralarda aralarında HDP milletvekillerinin de bulunduğu grubun geçisine izin verilmemiş ve HDP milletvekilleri Durukan için 'askerin, polisin adamı' terimlerini kullanmıştı.



Durukan'a gösterilen bu tepkiye Basın Konseyi yayınladığı bir mesajla tepki gösterdi.



Basın Konseyi'nin açıklamsı şu şekilde:



Sınır hattında haber peşinde koşarken Milliyet Muhabiri Namık Durukan’ın, bazı HDP’liler ve HDP’li milletvekilleri tarafından hedef gösterilmesini, görev yapmasının engellenmesini ve can güvenliğinin tehlikeye atılmasını kabul etmemiz mümkün değildir.



Sıcak bölgede, sınıra doğru giderken güvenlik güçlerinin kontrolündeki 1. noktandan geçip, ancak 2.  kontrol noktasından aracıyla geri çevrilen Gazeteci Namık Durukan ile 1. kontrol noktasını geçemeyen HDP Milletvekilleri Mülkiye Birtane ve Esad Canan’ın içinde olduğu heyetin, Durukan’a karşı sarfettiği olumsuz söz ve davranışlarını kınıyoruz.



Durukan’ın HDP Heyeti, tarafından tartışmaya itilmesi ve haber peşindeki gazetecinin sosyal medyada ve konuşmalarında “MİT Ajanı” olarak itham edilmesi, arkadaşımızın hedef gösterilmesinin en açık kanıtıdır.



Gazeteciler, bu tür sıcak çatışma bölgelerinde zaten çok zor koşullarda görev yaparlar, hassas koşulları güçlükle aşarak halka haber iletmeye çalışırlar.



Böylesi zor görevlerdeki gazetecilerin, her kesim tarafından özellikle korunması asıldır.



Çok zor aşmaya çalıştığımız şu dönemde, toplumun her kesimini daha sorumlu ve sağduyulu davranmaya çağırıyoruz.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin