Milliyet gazetesi Soma için yardım kampanyası başlattı!

Gazete Soma için bir yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Milliyet gazetesi Soma için yardım kampanyası başlattı!

Daha önce 'Çanakkale Şehitler Abidesi', 'Zap Suyu'na yapılacak köprü için, Gediz ve Van'da meydana gelen depremlerden sonra deprem evleri insa edilmesi için kampanyalar başlatan ve 'Baba Beni Okula Gönder' projesine imza atan Milliyet gazetesi şimdi de Soma için bir yardım kampanyası başlatıyor.



Soma'ya gönderilecek yardımlar için bir hesap numarası paylaşan Milliyet yardım kampanyasını da şu sözlerle duyurdu:



Türk basınında birçok ilkin sahibi olan Milliyet Gazetesi, yardım kampanyalarında da öncü... Abdi İpekçi döneminden itibaren sosyal duyarlılığı ön plana çıkaran Milliyet bugüne kadar birçok sosyal sorumluluk projesinde yer alarak sosyal ve kültüren gelişime önemli katkılarda bulundu. 1958 yılında Abdi İpekçi'nin Çanakkale Şehitler Âbidesi için başlattığı yardım kampanyası neticesinde yarım kalma tehlikesinde olan âbide tamamlandı. 1963'te, Cumhuriyet'in 40'ıncı yılı için başlatılan kampanya ile o zamana kadar anıt bulunmayan 9 kente Atatürk Anıtı yapıldı.



1968 yılında görme engelliler için başlatılan kampanya ile Tarabya sırtlarında tam teşekkülü bir okul inşa edilerek faaliyete geçirildi. 1969'da Zap Suyu'na yapılması planlanan köprü için bir yardım kampanyası düzenlendi. Milliyet okurlarından yoğun ilgi gören bu kampanya da gayesine ulaştı. 1970'te Gediz'i yerle bir eden depremin ardından başlatılan kampanya ile burada deprem evleri inşa edildi. 1976'da Van'da birçok aileyi evsiz bırakan depremden sonra da Milliyet'in kampanyasıyla yaralar kısa sürede sarıldı.



1988 yılında köy okulları için başlatılan kampanya ile yüzlerce okul ve binlerce öğrenci eğitim araçlarıyla donatıldı. Artan sınav usulsüzlükleri sebebiyle 1996'da 'Temiz Sınav Özlemi' kampanyası başlatılarak, toplumsal duyarlılık oluşturuldu. 2005'te "Baba Beni Okula Gönder" projesi başladı. Türkiye çapında büyük ilgi gören kampanya kapsamında ülkenin doğusundan batısına birçok bölgede okullar, yurtlar ve kütüphaneler yapıldı.



Özellikle kız öğrencilerin okullu olmasının teşvik edildiği proje aralarında IPRA Birleşmiş Milletler Özel Ödülü ve üç yıl üst üste Capital dergisi tarafından yapılan anket sonucu verilen 'En Beğenilen Sosyal Sorumluluk Projesi Ödülü'nün de yer aldığı 19 ödül kazandı. Milliyet, sosyal sorumluluk projelerine ve yardım kampanyalarına devam ediyor. Milliyet şimdi de "Kara Deprem" sebebiyle acılar yaşayan Soma için devrede... Soma'nın aralarını sarmak sizi Milliyet'in kampanyasına katılmaya davet ediyoruz..



Milliyet yapılacak yardımlar için hesap numarası da paylaştı



Milliyet gazetesi Soma için yardım kampanyası başlattı!



 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin