Milli Takımın EURO 2024'e gitme ihtimalleri

UEFA Uluslar Ligi C Ligi'nde A Milli Futbol Takımı'mız Lüksemburg'la 3-3 berabere kaldı. Bu sonuçla birlikte Türkiye, UEFA Uluslar Ligi'nde B grubuna yükseldi. Böylelikle Bizim Çocuklar için EURO 2024'e gitme ihtimali de belli oldu. Peki A Milli Takım, Uluslar Ligi'nden Avrupa Şampiyonası'na nasıl gider?

Google Haberlere Abone ol
Milli Takımın EURO 2024'e gitme ihtimalleri

A Milli Takım, Uluslar Ligi'nde C Ligi'ndeki 5. maçında Lüksemburg'la karşı karşıya geldi. Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan karşılaşma 3-3'lük beraberlikle tamamlandı. B Grubu'nda liderlik koltuğunda oturan Milli Takım bu sonucun ardından 13 puana ulaştı ve bitime 1 maç kala B Grubu'na yükselmeyi garantiledi. 

Bir sezon sonra B Grubu'na geri dönen A Milli Takım için Uluslar Ligi'nden EURO 2024'e katılmanın yolu da açılmış oldu.

MİLLİ TAKIM EURO 2024'E NASIL GİDER?

Avrupa Şampiyonası'nın formatına göre turnuvaya katılacak 3 takım, Uluslar Ligi kontenjanıyla EURO 2024'e dahil oluyor. Türkiye, Uluslar Ligi'nde topladığı puanlarla bu kontenjandan şampiyonaya katılma hakkına sahip.

Uluslar Ligi'nde A, B ve C Ligi'nde en çok puan toplayan ve Avrupa Şampiyonası bileti alamayan takımlar play-off oynayacak. Play-off sonunda her ligin kazananı EURO 2024'e gidecek. 

Örneğin A Milli Takım, EURO 2024 Elemeleri'nde turnuvaya katılım sağlayamazsa, C Ligi'nde en çok puan toplayan diğer üç takımla yarışacak. Play-off'ta yarı final maçları çift ayaklı, final maçı ise tek ayaklı oynanacak. Finali kazanan takım Avrupa Şampiyonası'na gidecek.

Avrupa Şampiyonası Elemeleri başlamadığı için play-off turunda mücadele edecek ülkeler henüz belli değil ancak şu ana kadar C Ligi'nde en fazla puan toplayan 4 takım şu şekilde: Türkiye, Yunanistan, Kazakistan, Gürcistan.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin