Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'yabancı asker' açıklaması: Eğitim verme amacıyla eklenmesi gereken bir madde

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun yabancı asker iddiasına Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, TV100'ün ses getiren programlarından Kübra Par'la Farklı Açılar'a yapılan açıklama ile yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı tezkeresinde geçen 'yabancı asker' ifadesiyle ilgili "Yabancı askerlere eğitim verme amacıyla eklenmesi gereken bir madde. Bazen ortak eğitimler ve ortak operasyonlar yapma ihtiyacı doğabiliyor. Şimdiye kadar olmadı ama olabilir." açıklaması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanlığı'ndan 'yabancı asker' açıklaması: Eğitim verme amacıyla eklenmesi gereken bir madde

Bizim TV Genel Yayın Yönetmeni Şaban Sevinç, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, emekli hava korgeneral Dr. Erdoğan Karakuş, eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin, Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Barış Doster, dış politika yazarı Nedret Ersanel, gazeteci Gürkan Hacır, Kübra Par'la Farklı Açılar'a konuk oldu. Cumhurbaşkanlığı tezkeresinde yer alan 'yabancı asker' ifadesiyle ilgili Milli Savunma Bakanlığı kaynakları tv100'e özel açıklamada bulundu.

Milli Savunma Bakanlığı'nın açıklaması şu şekilde:

Biz NATO üyesiyiz. Yabancı ülkelerle devamlı çalışıyoruz. Örneğin "DAEŞ'e karşı uluslararası koalisyon" gibi bazı gruplara da üyeyiz. O şu anda faaliyetlerine devam bir organizasyon. Her ne kadar bu koalisyon ABD liderliğinde bizim istemediğimiz işler yapsa da biz hala üyesiyiz. Bu onlara yönelik bu kapsamda yapılmış bir şeydir. Yabancı askerlere eğitim verme amacıyla eklenmesi gereken bir madde. Bazen ortak eğitimler ve ortak operasyonlar yapma ihtiyacı doğabiliyor. Şimdiye kadar olmadı ama olabilir. Bu madde 2014'ten beri TBMM'ye sevk edilen, aslında CHP'nin daha önce evet dediği tezkerelerde vardı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin