Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Dağlıca'da bayram namazı kıldı, Mehmetçik ile bayramlaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hakkari Dağlıca'da Kurban Bayramı'nı Mehmetçik ile birlikte kutladı. Bakan Akar burada terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı.

Google Haberlere Abone ol
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Dağlıca'da bayram namazı kıldı, Mehmetçik ile bayramlaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hakkari Dağlıca'da Kurban Bayramı'nı Mehmetçik ile birlikte kutladı. Bakan Akar burada terörle mücadelenin devam edeceğini vurguladı. Bayram namazının ardından Mehmetçikle bayramlaşan Akar, askerlerin aileleriyle de telefonda görüşerek bayramlarını tebrik etti.

Bakan Akar, komutanlarla Yüksekova'ya bağlı Dağlıca'daki 1450 rakımlı 4'üncü Hudut Tabur Komutanlığı'na geçti. Geceyi, bir dönem teröristlerin 'girilemez' dediği bölgede geçiren Akar, bayram namazını da Mehmetçik ile kıldı. Daha sonra 'hudut kartalları' ile bayramlaşan Akar, "Burada görev yapmak büyük bir şeref. Geçmişe bakıldığında burada çok ciddi mücadeleler verildi ve bölge teröristlerden temizlendi" diye konuştu.

'TERÖRLE MÜCADELEMİZ SÜRECEK'

Şehitlere Allah'tan rahmet, gazilere şifa dileklerini ileten Bakan Akar, "Terörle mücadelemiz bitmedi, devam ediyor. Gerek yurt içi gerekse sınır ötesinde kahramanca gerçekleştirilen mücadelenin, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edeceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Teröristlerin adı ne olursa olsun ister PKK/YPG/PYD ister DEAŞ ister FETÖ olsun terörle mücadelemiz sürecek. Bunlara kim destek sağlarsa sağlasın 'ölürsem şehit kalırsam gazi anlayışı' ile onlara fırsat vermeden mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi. 

Bakan Akar, hudutların ve vatandaşların güvenliğinin önemine vurgu yaparak, "Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok. Başta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komşularımızın toprak bütünlüğüne saygılıyız. Biz sadece hudutlarımızın ve 85 milyon vatandaşımızın güvenliğini sağlamak için çalışıyoruz" diye konuştu. 

Akar ve komutanlar, yemekhaneye geçerek Mehmetçik ile kahvaltı yaptı. Bakan Akar, askerlerin ailelerini de telefonla arayarak bayramlarını tebrik etti. (DHA)

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin