Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenler Günü'nde mevlit okuttu!

Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün, 24 Kasım'da okul idarecilerini ve öğretmenleri Şeyh Camiisi’nde okunacak mevlide çağırdığı ortaya çıktı. Konuyla ilgili açıklama geldi.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenler Günü'nde mevlit okuttu!

Okul idarecilerine gönderilen mesajda, "Değerli Müdürlerim, bugün saat 15.00'te Şeyh Camiisi’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla mevlidi şerif okunacaktır. Tüm idarecilerimize ve öğretmenlerimize duyurulması ve katılım sağlanması hususunda gereğini rica ederim" denildi. Eğitim Sen Başkanı Savran, “yeni rejimin en görünür halidir. Artık sadece yazılı metinlerde, yasalarda yer alan laikliğin, laik eğitim ilkesinin tamamen yok sayılmasıdır” ifadelerini kullandı.

‘YENİ REJİMİN EN GÖRÜNÜR HALİ’

BirGün’de yer alan habere göre, Eğitim Sen Muğla Şube Başkanı Birdal Savran davete tepki göstererek, halkın öğretmenleri olduklarını söyledi. Savran, "Bu çağrı uzun süredir devam eden eğitim aracılığıyla inşa edilmeye çalışılan yeni rejimin en görünür halidir. Artık sadece yazılı metinlerde, yasalarda yer alan laikliğin, laik eğitim ilkesinin tamamen yok sayılmasıdır. Öğretmenlere, eğitim emekçilerine yönelik yaratılmaya çalışılan kuşatmanın, baskının zora dayalı bir aygıta dönüşerek dayatılmasıdır. İnşa edilmeye çalışılan bu yeni rejimi yaşama geçirmeye çalışanlar öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin yerinin okullar değil, camiler, ibadethaneler olduğu bir rejimi dayatmaktadır" dedi.

 ‘EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN YERİ CAMİLER DEĞİL OKULLARDIR’

Öğretmenlerin üzerinde yaratılan baskı ve kuşatmanın devam ettirildiği her adımın ortak geleceği hedef aldığını belirten Savran, şunları dile getirdi:

"Anayasa’da dini duyguların siyasete ve devlet işlerine karıştırılamayacağı, sosyal, ekonomik, siyasal ve hukuksal temel düzeninin, din kurallarıyla kısmen dahi olsa düzenlenemeyeceği, dinin siyasal ve bireysel çıkar sağlamak için kullanılmayacağı net bir şekilde ifade edilmesine rağmen kamu yöneticileri bu çağrıyla Anayasa’yı dahi yok sayan bir tutum almaktadır. Bu çağrıyı yaparak kendi kişisel tercihleri ve beklentileri için hareket eden tüm kamu görevlileri etkin bir şekilde soruşturulmalı ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Öğretmenlerin, eğitim emekçilerinin yeri camiler değil okullardır. Halkın öğretmenleri, halkın eğitim emekçileriyiz."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin