Milli Eğitim Bakanı'ndan öğretmenlere Twitter uyarısı

Bakan Avcı bakanlığın ve kendisine ait hesapların sahte olduğunu açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Milli Eğitim Bakanı'ndan öğretmenlere Twitter uyarısı

Milli Eğitim Bakanı Nabi  Avcı, bu ay mesleğe yeni atanan öğretmenler için hazırlanan uyum eğitimi programının açılışını, Uzaktan Eğitim Merkezi  (UZEM) üzerinden canlı yayınla yaptı.



Avcı, öğretmenlere hitaben yaptığı konuşmasında, "Sizleri ve eğitim camiamıza katacağınız heyecanı sabırsızlıkla bekliyorduk. Hoş geldiniz, safalar getirdiniz, Allah yeni görevinizi hayırlı etsin" diye konuştu.  



Konuşmasının devamında öğretmen- öğrenci ve öğretmen- veli iletişimine değinen Bakan Avcı en etkili iletişimin yüz yüze yapılan iletişim olduğunu söyledi. Avcı ardından bakanlığın ve kendisinin sosyal medyada herhangi bir hesabının bulunmadığını ve Twitter'daki hesapların sahte olduğunu ifade etti. 



Bakan Avcı, şöyle konuştu:



"Benim Milli Eğitim Bakanı olarak veya kurum olarak Bakanlığımızın resmen bir Twitter hesabı yok. Bugüne kadar MEB olarak veya kendi adımla veya bakanlık olarak hiç tweet atmadık. Buna rağmen sosyal medyada Bakanlığımıza atfedilen, şahsıma atfedilen pek çok Twitter hesabı göreceksiniz. Bunların hepsi sosyal medyadaki deyimiyle 'fake' yani sahte hesaplardır. Bakanınız size tweet göndermez. Bakanınız size mümkünse yüz yüze, değilse, böyle uzaktan da olsa yine yüz yüze veya mektup yazarak veya mesaj göndererek ulaşmaya çalışır. Onun için sosyal medyada dolaşan Twitter hesaplarına aldanmayınız. Bakanlığımızın bir Twitter hesabı yok. Bakanlığımız size Twitter üzerinden ulaşmaz. Ben kimseye tweet atmam. Hiçkimseden de tweet almam. Onun için sosyal medyadaki bu tür zihin bulandırıcı mesajlar, benim adıma size ulaşırsa lütfen onlara inanmayın. 



Özellikle yüz yüze iletişime çok önem vermenizi bekliyorum. Öğrencilerinizle sadece derslerde değil, teneffüslerde de fırsat buldukça birlikte olmaya çalışınız. Onları dinleyiniz. Bırakınız konuşsunlar ve size dertlerini, sorunlarını varsa çözüm önerilerini, eleştirilerini ulaştırsınlar. Bu hem onları zenginleştirir, hem sizi zenginleştirir hem bizi zenginleştirir. Geleceğe ilişkin ümitlerimiz, inşallah bu bahar ve bundan sonraki yıllarda sizinle yeşerecek. Dünyanın en güzel çiçeklerini sizin şefkatli ellerinize emanet ediyoruz. Hepinize başarılar diliyorum" (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin