Millet İttifakı'nı sevindiren karar. Anayasa Mahkemesi kararını verdi. AYM'den Millet Partisi'ne ret

Millet Partisi'nin başvurusuna yanıt veren Anayasa Mahkemesi, muhalefet partilerinin "Millet İttifakı" adını kullanmamasına ilişkin talebini reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı'nı sevindiren karar. Anayasa Mahkemesi kararını verdi. AYM'den Millet Partisi'ne ret

Millet Partisi, partilerinin isminin Millet İttifakı tarafından kullanılmaması için geçen hafta AYM'ye başvuruda bulundu.

Bugün AYM'den yapılan açıklamada, "Anayasa Mahkemesi bugün yaptığı toplantıda, Millet Partisi'nin Millet İttifakı adının kullanılmasının engellenmesine ilişkin başvurusunda, 'iltibasa mahal verecek bir durum olmadığını' değerlendirerek oy birliği ile esastan reddine karar vermiştir" ifadelerine yer verildi.

 Ne olmuştu?

Millet Partisi'nin, parti isimlerinin Millet İttifakı tarafından kullanılmaması için mart ayında Yüksek Seçim Kurulu'na yaptığı başvuru reddedilmişti.

Bunun üzerine Millet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nejat Cebeci ve beraberindeki heyet, AYM'ye başvuruda bulundu.

Basın mensuplarına açıklama yapan Cebeci, "Partilerin ittifak çalışmalarında partimizin kurumsal ismi olan 'Millet' isminin ittifak adı olarak kullanması haksız ve hukuksuzdur. Bu durumun, kamuoyu tarafından yanlış anlaşılmalara yol açacağı ve birtakım karışıklıklara sebebiyet vereceği aşikardır. Bu karışıklığın seçim sürecinde büyüyerek devam edeceği izahtan verasettir. İzah ettiğimiz nedenlerle; davalı 6 partinin 'Millet' ismini ittifak ismi olarak kullanmalarının tedbiren durdurulması ve esastan bu ismi kullanamayacaklarına dair karar verilmesi hususunda Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuş bulunuyoruz" demişti.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin