Millet İttifakı'nda aday krizi. CHP'nin Meral Akşener planı. İşte Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünü açacak formül

tv100'ün ses getiren programı Eşit Ağırlık'ta siyaset gündemi masaya yatırıldı. tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel kulislerdeki son kulis bilgilerini aktarırken İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz canlı yayına bağlanarak önemli açıklamalarda bulundu. Gürel, CHP'nin Meral Akşener planı hakkında bilgi verirken bu formülle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünün açılmaya çalışılacağının kulislerde konuşulduğunu aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı'nda aday krizi. CHP'nin Meral Akşener planı. İşte Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önünü açacak formül

tv100’de yayınlanan Erdoğan Aktaş ile Eşit Ağırlık programında gündem masaya yatırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14 Mayıs 2023’ü işaret etmesinin ardından Türkiye seçim sürecine girdi. MHP, BBP ve AK Parti'den oluşan Cumhur İttifakı'nın adayının Erdoğan olduğu aylar öncesinden açıklandı.

Ancak CHP, İYİ Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı'nın adayı henüz belli değil. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun katıldığı bir canlı yayında adayın 13 Şubat'ta açıklanacağını söylemesi kulisleri hareketlendirdi.

Kulislerdeki son bilgileri tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel canlı yayında aktardı. Gürel, "13 Şubat’ta aday belli olacak’ sözünü Kılıçdaroğlu dile getirdi. Geride kalan partilerin kurmaylarıyla konuşmamda bir önceki toplantıda böyle bir kararın alınmadığı belirtildi." dedi.

İYİ Parti'nin Kılıçdaroğlu'nun adaylığının önüne set koymasını değerlendiren Gürel, "Akşener’in cephesinde Kılıçdaroğlu karşıtlığından ziyade, Kılıçdaroğlu’nun seçimi kazanıp kazanamayacağıyla ilgili bir endişesi olduğunu düşünüyorum. Çünkü hem kendi oyunu maksimize etmek hem de adaya yöneltmek istiyor." ifadelerini kullandı.

ADAYLIK FORMÜLÜ...

Millet İttifakı'ndaki adaylık formülü için Gürel, " İcracı bir Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak bu yardımcılığın Akşener’e teklif edilmesi ve fiili bir Başbakanlık yaratılarak Kılıçdaroğlu’nun adaylığının önündeki engeli kaldırma fikir var." kulis bilgisini aktardı.

tv100 canlı yayınına bağlanan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, " Parti sözcümüz Kürşat Bey’inde ifade ettiği üzere ayın 13’üne kadar bu görüşlere ilişkin bir diplomasi süreci götürülecek. Geçiş süreci yol haritası netleşmeden bir şey ifade etmem doğru olmaz." açıklamasını yaptı.

İYİ Parti'nin adaylık sürecinde izleyeceği yol ile ilgili Poyraz, "Genel Başkanımız partinin kurulları ile istişare süreçlerini açık tutan bir siyaset anlayışı var. Adaylarla ilgili önerilerde Genel Başkanımız bunu yetkili organlarıyla istişare eder. 6’lı masada katedilecek her aşamayı istişare etmeyi hepimize öğretmiştir." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin