Millet İttifakı liderleri iftarda buluştu. Kılıçdaroğlu'ndan Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR açıklaması: Vatandaşın sorunlarına kilitleniyoruz

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve partilerin liderleri deprem bölgesi Malatya'da iftarda buluştu. Kemal Kılıçdaroğlu, HÜDA-PAR ve Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılması hakkında soruyu cevapladı. "Biz vatandaşın sorunlarına kilitleniyoruz" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Malatya’da, deprem bölgesinde, Osmaniye’de, Hatay’da ne olacak vatandaş bizden onu bekliyor.”

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı liderleri iftarda buluştu. Kılıçdaroğlu'ndan Yeniden Refah Partisi ve HÜDA-PAR açıklaması: Vatandaşın sorunlarına kilitleniyoruz

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ittifakı oluşturan parti liderleri ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, deprem bölgesi Malatya’da buluştu.

“KENTLERİN YENİDEN AYAĞA KALDIRILMASI LAZIM"

Ramazan’ın ilk cumasında, Millet İttifakı liderleri ile birlikte Malatya’da olan Kılıçdaroğlu, "Depremi yaşayan kentlerin yeniden ayağa kaldırılması lazım. Ekonomilerinin güçlendirilmesi lazım. Kenti terk edenlerin tekrar eski yuvalarına dönmeleri gerekiyor. En büyük arzumuz bu." dedi.

BU BÖLGE İÇİN ÖZEL BİR YASANIN ÇIKARILMASI GEREKİYOR

Deprem bölgesinin yeniden inşasında yeni bir anlayışın hakim olması gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Deprem bölgesini terk edenlerin geri dönmeleri için bazı özel avantajların sağlanması gerekiyor. Bunun için özel bir yasaya ihtiyaç var. Bina yapmak yetmiyor. Konutların yeniden yapılması ama konutlar yeniden yapılırken kentin ruhuna tarihine özelliklerine dikkat etmek gerekiyor. Özel teşviklerin yapılması gerekiyor. Ekonomik altyapının süratle oluşturulması gerekiyor. Bunun ilk ayağı da esnafın ayağa kaldırılmasıdır. Borçlarının, faizlerinin silinmesidir. Esnafın rahat nefes almasının sağlanmasıdır. Biz Millet İttifakı olarak bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz.”

YENİDEN REFAH VE HÜDA-PAR YANITI: GELECEĞİ KONUŞMAK İSTİYORUZ

Kılıçdaroğlu, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ın, seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girme kararı almasıyla ilgili soruya ise Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi:

“Siyaset elbette devam ediyor. Ama biz bugünü değil geçmişi değil, geleceği konuşmak istiyoruz. Burada Malatyalı kardeşlerimizin bulunduğu bir ortamdayız deprem bölgesindeyiz. Depremzedeler siyaset kurumundan ‘gelecekte bizim için ne yapacaksınız’ onu soruyorlar. Ankara’da insanlar Cumhur İttifakı’nın içinde yer alabilirler kendi tercihleridir. Biz Millet İttifakı olarak her tercihe saygı duyarız. Ayrıca burada Millet İttifakı’nın liderleri olarak buradayız ama aynı zamanda Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlarımız da burada. Onlar da buraya gelip yaşananları defalarca gördüler. Özellikle kayısı üreticilerinin ellerinde stoklar vardı. Bu stokların eritilmesiyle ilgili olarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımızla Ticaret ve Sanayi Odası başkanı arasında bir protokol de imzalandı. Biz Millet İttifakı olarak vatandaşın sorunlarına kilitlenen bir ittifakız. Yaşanan deprem sonrası yaraların sarılması ve kentlerin yeniden ayağa kaldırılmasıyla ilgili düşünen üreten bir ittifakız. Temel hedefimiz bu.  

Ankara’da şu bu olur önemli değil. Ama Malatyalı bizden, ‘Bizim geleceğimiz ne olacak?’ diye bekliyor. Maraşlı, Hataylı, Adıyamanlı, Gaziantepli ‘Bizim gelecekteki tablomuz ne olacak’ diye düşünüyor. Biz güzel bir geleceği en kısa sürede yeniden inşa etmek zorundayız. Depremzedelere konutlarını, iş yerlerini yaparken hiç kimseden bir kuruş para talep etmeyeceğiz. Öyle 20 yıl vatandaşı borçlandır, böyle bir şey yok. Millet İttifakı’nda böyle bir şey yok. Zaten; evi, dükkânı yıkılmış, perişan vaziyette. Torunlarını mı borçlandıracaksınız? Böyle bir şey de yok. Biz gerçekten de her türlü kaynağı bu bölgeye aktaracağız. Bu bölgeyi ayağa kaldıracağız. Hiç kimse depremden gördüğü maddi zarar karşılığında bir yükümlülük beklemeyecek. Tam tersine sosyal devlet vatandaşına katkıda bulunacaktır.”

LİDERLER İFTARDA BULUŞTU

İttifakın Malatya ziyaretine Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş katılıyor. Kente karayoluyla gelen İYİ Parti lideri Akşener ile DEVA Partisi lideri Ali Babacan da iftarda tüm liderlerle bir araya geldi.

 

 

 

Kaynak: ANKA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin