Millet İttifakı dağılıyor mu, yerel seçimlerde ittifak olacak mı? CHP'li Bülent Kuşoğlu yanıtladı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, gelecek yıl yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili "Yerel seçimlerde resmen bir ittifak yapmıyoruz. Bunu taban kendisi yapacaktır, tabanda yapılacak bu ittifak. Bazı sorunlu, sıkıntılı yerlerde liderler yapacak. Sorunlu yerler için Millet İttifakı liderleri bir araya gelip gereğini yapacaktır." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Millet İttifakı dağılıyor mu, yerel seçimlerde ittifak olacak mı? CHP'li Bülent Kuşoğlu yanıtladı

Talat Atilla ile Tamer Korkmaz'ın tv100'de sunduğu Memleket programına Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu konuk oldu.

Kuşoğlu'nun öne çıkan ifadeleri şöyle:

"Siyasetçilerin normal birey olduğu görülmeli"
Siyasetçiler içerisinde hiç tahmin etmediğiniz, sanatla uğraşan, sporla uğraşan çok düzgün insanlar var. Onların o yönleriyle de tanıtılması lazım, onların da normal bir birey olduğu görülebilmeli. Tek yönüyle ekranlara geldiğinden biraz haksızlık yapıyor.

"Siyaset yapmayı düşünmüyorum"


Bundan sonra siyaset yapmayı düşünmüyorum. Çok kötü şartlarda siyaset yapılıyor artık üreten olamıyorsunuz, yapılanlar tatmin etmiyor. Dolayısıyla sanki patinaj yapıyorsunuz, kendinizi tekrar ediyorsunuz o yüzden daha nitelikli daha görünür işler yapabilmemiz lazım. Kopabilir miyim bilmiyorum.

"Başaramadığımız için çok üzgünüm"


(Seçim sonuçları) İçimde ukde olarak kaldı. Senelerden beri muhalefette olan birisi olarak bu seçimleri almayı istedim. Bana göre 100. Yılında olduğumuz cumhuriyetin, Atatürk’ün, İslam anlayışımızın, Anadolu kültürünün, Türk ulus devletinin devamının sağlanabilmesi için bizim iktidar olmamız gerektiğine inanıyordum. Bunu başaramadık, başaramadığımız için çok üzgünüm.

"Millet ittifakları liderleri gerekeni yapacaktır"


Yerel seçimlerde resmen bir ittifak yapmıyoruz. Bunu taban kendisi yapacaktır, tabanda yapılacak bu ittifak. Bazı sorunlu, sıkıntılı yerlerde liderler yapacak. Sorunlu yerler için Millet İttifakı liderleri bir araya gelip gereğini yapacaktır.

"Kılıçdaroğlu'nu yeterince anlatamadık"
Sayın Kılıçdaroğlu’nun bir devlet adamı olduğu halde o nitelikleri yeterince anlatamadığımızı düşünüyorum. Türkiye’nin 8’de 1’i kadar olan bir mülteci nüfusu var. Türk kimliğinin henüz oturamadığı bir coğrafyada nüfusunuzun 8’de 1’i kadar olan bir topluluk gelmiş, içinizde bir bomba gibi duruyor. Bunlar sizin gibi duymuyor, düşünmüyor. Benim Milli Takım’ım yendiği zaman benim duygumu onlar paylaşmıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin