Midesinden 1.7 milyon liralık servet çıktı. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden genç kadın doktorları şoke etti: Midesinden 1.7 milyon lira değerinde madeni para ve mücevher çıkarıldı

Karın ağrısı şikayeti ile hastaneye giden 26 yaşındaki genç kadının midesinden adeta servet çıktı. Doktorlar ameliyatla genç kadının midesinden yaklaşık 1.7 milyon lira değerinde madeni para ve mücevher çıkardı. Söz konusu operasyon tıp tarihine geçti.

Google Haberlere Abone ol
Midesinden 1.7 milyon liralık servet çıktı. Karın ağrısı şikayetiyle hastaneye giden genç kadın doktorları şoke etti: Midesinden 1.7 milyon lira değerinde madeni para ve mücevher çıkarıldı

Hindistan'da yaşanan olay hem tıp dünyasını hem de ülkeyi şoke etti.

26 yaşındaki Runi Khatun isimli bir kadın karın ağrısı şikayeti üzerine doktora başvurdu. Hindistan'da yaşayan Khatun'a hastanede yapılan testler genç kadının midesinde metal olduğunu ortaya çıkardı.

Şiddetli karın ağrısı çeken ve 1 hafta boyunca yediği her şeyi kusan kadının testlerinin sonucu doktorları bile şaşırttı. Hindistan'daki Rampurhat Devlet Tıp Koleji ve Hastanesindeki cerrahlar genç kadını acilen ameliyata aldı. Ameliyat sırasında doktorlar genç kadının midesini açtıklarında ise şoke oldu.

Daily Mail'de yer alan habere göre dokorlar 26 yaşındaki genç kadının midesinden 69 zincir, 80 küpe, 90 madeni para, 11 burun halkası, 8 madalyon, 4 anahtar, 1 saat kadranı, 2 gümüş para ve 5 halhal çıkardı. Eşyaların büyük bir bölümünün bakır ve pirinçten oluştuğu belirtilirken bazılarının ise altın olduğu ifade edildi.

DR. BISWASS: DURUMU KRİTİKTİ

Söz konusu operasyonae giren Dr. Siddhartha Biswas hem genç kadınla ilgili hem de operasyonla ilgili bilgiler verdi. Dr. Biswass, hastanın ilk başvurduğu sırada ameliyat için uygun olmadığını söyleyerek, “Hastaneye kaldırıldığında çok zayıftı. Durumu fazlaca kritikti. Fiziksel olarak yiyecek bile alamıyordu, bu yüzden ağzına yapay olarak yiyecek enjekte etmek için Toplam Parenteral Beslenme (TPN) uygulamak zorunda kaldık. Ameliyat için hazır değildi. Onu daha erken ameliyat etmiş olsaydık hayatını kaybederdi” ifadelerini kullandı.

1.5 SAATLİK OPERASYON 

Genç kadına yapılan operasyon yaklaşık 1.5 saat sürdü. Doktorlar başta büyük metal parçalar olmak üzere mücevher ve madeni paraları genç kadının midesinden çıkarmayı başardı. Midesinden yaklaşık 1.7 milyon lira değerinde mücevher ve madeni para çıkan hastanın annesi evdeki süs eşyalarının kaybolmaya başladığını fark ettiğini ancak kızının bunları yutmasından habersiz olduğunu ifade etti. 

Kızının paraları erkek kardeşinin dükkânından aldığını ama paraların kaybolmasıyla ilgili kendisini sorguladığında ağladığını söyledi. Hastanın bilinmeyen nedenlerle katı nesneleri yuttuğu bildirildi.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin