Microsoft CEO'su emekli oluyor

Ballmer’ın önümüzdeki bir yıl içinde emekli olmaya karar verdiğini bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Microsoft CEO'su emekli oluyor

Ünlü Amerikan yazılım şirketi Microsoft, bugün yaptığı açıklamada şirket CEO’su Steve Ballmer’ın önümüzdeki bir yıl içinde emekli olmaya karar verdiğini bildirdi. Yerine yeni birCEO bulunana kadar görevine devam edecek olan Ballmer’ın ayrıca Microsoft’un başarılı bir teknolojik aygıt üreten ve müşterilerine iyi hizmet veren bir şirket olmak için geçirmekte olduğu değişim evresinde şirkete öncülük edeceği de belirtildi.



“Böyle bir değişim için mükemmel bir zaman yoktur ama şuan bu değişim için en doğru zaman” diyen Ballmer ayrıca, “Şirkette yeni bir stratejiyle yeni bir işe adım attık. Muhteşem bir Liderlik Takımı’na sahibiz. Planlarıma göre emekliliğim bu değişimin tam ortasına denk geliyordu. Biz de daha uzun süre burada olup, şirketin geçirmekte olduğu değişime katkı sağlayacak birinin olmasının daha iyi olacağını düşündük” dedi.



Microsoft Yönetim Kurulu ise değişim sürecini yönetmek için özel bir komite oluşturdu. Komite başkanlığınaMicrosoft Yönetim Kurulu Bağımsız Lideri John Thompson getirildi. Komitede ayrıca Microsoft Yönetim Kurulu Başkanı Bill Gates, Denetim Komitesi Başkanı Chuck Noski, Tazminat Komitesi Başkanı Steve Luzco da bulunuyor. Bu özel komite, tanınmış bir iş bulma firması olan Heidrick & Struggles International Inc. ile çalışıyor ve şirket CEO’luğu için hem yerli hem de yabancı adayları düşünüyor.



Komite başkanı Thompson yaptığı açıklamada, “Kurul şuan da tamamıyla kendini Microsoft’un geçirmekte olduğu değişime adamış durumda. Şirketimiz başarılı bir hizmet ve teknolojik aygıt şirketi olmaya çalışıyor. Bu değişim devam ederken biz de Liderlik Takımı’mızla birlikte şirketin rotasını yeniden çizmeye ve rekabetin çok olduğu bu endüstride şirketi en iyi şekilde yönetmeye yardım edecek yeni bir CEO bulmaya odaklanmış durumdayız” dedi.

Yönetim Kurulu Başkanı Bill Gates ise konuyla ilgili olarak, “Komitenin bir üyesi olarak, şirketimize nitelikli birCEO bulmak için diğer komite üyeleriyle yakın iletişimde olacağım. Yeni CEO’muzu bulana kadar Steve burada olacağı için ise çok şanslıyız” dedi.



1975’te kurulan Microsoft, insanların ve işletmelerin kendi potansiyellerini açığa çıkarmasında büyük katkısı olan dünyaca ünlü bir yazılım ve hizmet şirketi. İHA


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin