MHP'li üst düzey isimden erken seçim açıklaması. MHP'li Mevlüt Karakaya'nın ittifak sözleri çok konuşulacak

Türkiye adım adım seçimlere gidiyor. Ankara kulisleri seçim tarihleri ile ısındı. Artık erken seçim her siyasi partinin gündeminde... CHP ve İYİ Parti nisan başından sonra olacak erken seçime destek vermeyeceklerini belirtiyor. Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde erken seçim tarih konulduğu iddia edilirken MHP'li Mevlüt Karakaya'nın tv100'deki seçim değerlendirmesi tekrar gündeme geldi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'li üst düzey isimden erken seçim açıklaması. MHP'li Mevlüt Karakaya'nın ittifak sözleri çok konuşulacak

Ankara kulislerinde bugünlerde seçim hareketliliği var. Herkesin gündemi erken seçim ve erken seçimin tarihi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu 6 Nisan'an sonraki erken seçimi kabul etmeyeceklerini seçimlerin normal zamanında yapılması gerektiğini söyledi. CHP de seçimlerin ya nisan başında yada zamanında yapılmasından yana.

Kılıçdaroğlu dün sabah Ankara'da CHP muhabileri ile bir araya gelmesinde, "Seçimi kaybedeceğimi bilsem EYT'yi uygulamam demişti. Erdoğan artık seçimi kaybedeceğini biliyor. Ona çok şey yaptıracağım daha. Çünkü devletin nasıl yönetileceğini bilmiyor. Benden öğreniyor. Sorunların ne olduğunu bilmiyor, benden öğreniyor. Daha ona yaptıracağım çok şey var, görecek. Devlet nasıl yönetilir göstereceğim." değerlendirmesini yaptı.

tv100.com yazarı Barış Yarkadaş tv100'ün ses getiren programı Sağşı Sollu'da AK Parti kulislerinde Erdoğan ile Bahçeli'nin seçimler için 9 Nisan tarihinde anlaştığını söyledi.

Yarkadaş'ın sözlerinin ardından MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mevlüt Karakaya'nın tv100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel'in hazırladığı Ankara'da Neler Oluyor programında söylediği sözler tekrar gündeme geldi.

Karakaya şu değerlendirmeleri yapmıştı:

MHP kabine olacak mı sorusuna evet ya da hayır cevabını vermek yanlış anlaşılmalara sebep olabilir. Muhalefetin Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili yaptıkları yorumlar bu sistemi anlamamaktan geçiyor. Eski sistemle yeni sistemi karşılaştırmakla ilgili oysa ki biz tamamen sistemi değiştirdik. İktidarın ortağı yok. Vatandaş Cumhurbaşkanı üzerinden hükümeti seçiyor. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili yaptıkları değerlendirmelerin yanlış olmasının sebebi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni anlamamalarından geliyor.

MHP’nin bu ittifakın içerisinde olmasının sebebi ülkenin bekasıydı. MHP’nin “Birlikte olayım, iktidarın nimetlerine talibim” şeklinde bir yaklaşımı hiçbir zaman olmadı.

6’lı masada kavga, gürültü yetkiyi kim nasıl paylaşacak konusunda olacak.

Cumhurbaşkanı üçünkü kez aday olabilir mi?

Yeni sistemde erken seçim kavramı yok. Erken seçime meclis getirebilir veya Cumhurbaşkanı götürebilir. Muhalefet bir kaç yıldır Sayın Cumhurbaşkanının eski sistemde 1 defa Cumhurbaşkanlığı yaptığını yeni sistemle de 1 defa yaptığını bu yüzde tekrar seçime katılamayacağını iddia ediyor. Biz tamamen yeni sisteme geçtik. Farklı sistemlerde Cumhurbaşkanlığı yaptı. Erdoğan'ın adaylığında sorun yok.

Erken seçim olacak mı?

Bugünden sonra seçim erken değildir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin