MHP'li eski vekil Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan Cumhurbaşkanlığına aday olacağını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
MHP'li eski vekil Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı

MHP Iğdır eski Milletvekili Sinan Oğan, "Siyasi ortam olduğunda Türkiye'yi yönetmeye talip bir siyasetçiyim. Bir Türk milliyetçisi aday olmadığı takdirde Cumhurbaşkanlığına adaylığımı koyacağım" dedi.

İşte Sinan Oğan'ın o açıklamaları:

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP'nin Cumhurbaşkanı adayının AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu açıklamıştı. Bahçeli, MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday çıkarmayacaklarını belirtmişti.

SİNAN OĞAN KİMDİR?

Sinan Oğan 1 Eylül 1967 Iğdır doğumludur.

Sinan Oğan, stratejik araştırmacı ve 24. dönem MHP Iğdır milletvekilidir.

Azeri kökenli olan Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi İİBF mezunu olup yüksek lisans çalışmasını aynı üniversitede tamamladı. Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Üniversitesi’nde (MGİMO) doktora çalışmasını tamamlamıştır.

İleri düzeyde Rusça ve akademik düzeyde İngilizce bilen Sinan Oğan, Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsünde araştırma görevlisi, Azerbaycan Devlet Ekonomi Üniversitesinde öğretim görevlisi ve Dekan Yardımcısı olarak görev yaptı.

TİKA Azerbaycan Temsilcisi de olan Sinan Oğan’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından “Devlet Nişanı” ile taltif edildi.

Sinan Oğan, aynı zamanda Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi (ASAM) Rusya Ukrayna Araştırmaları Masası Başkanlığı yaptı.

Sinan Oğan, TÜRKSAM’ı kurdu ve Başkanlığını yaptı. Valdai Formu Üyesi olan Sinan Oğan’ın yayınlanmış 3 kitabı ve 500’den fazla makalesi bulunmaktadır.

Milliyet Gazetesi “Sosyal Bilimler”, Marmara Üniversitesi “Akademik Üstün Başarı” ve Ekoavrasya Derneği “Türk Dünyasına Hizmet” ödüllerinin sahibi olan Sinan Oğan, “İnterpress Media Takip Merkezi” tarafından 2010 yılında televizyon ekranlarında en çok tartışılan konu ve en çok ekranda yer alan isimler üzerine yapılan bir çalışmada 131 haberle, Türkiye’de televizyon ekranlarında en fazla boy gösteren isimleri arasında yer aldı.

Sinan Oğan, 12 Haziran 2011 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi’nden Iğdır milletvekili seçilmiştir.

Türkiye-Arnavutluk ve Türkiye-Nijer Parlamentolararası Dostluk Grupları üyesi ve Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Genel Sekreteridir.

Haziran 2015 Türkiye genel seçimleri'nde partisinden aday gösterilmedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin