MHP'den son dakika erken seçim çıkışı: Erkene alınabilir. Erken seçim tartışmasında MHP'li İsmet Büyükataman'dan flaş açıklama geldi. 18 Haziran 2023 tarihindeki seçim 1 ay erkene alınabilir

Erken seçim tartışmalarıyla ilgili MHP'den son dakika çıkışı geldi. Muhalefet partileri sürekli olarak erken seçim çağrısı yaparken Cumhur İttifakı ise seçimlerin zamanında yani 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacağını açıklıyordu. Ancak seçim tarihiyle ilgili MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman'dan seçim tarihiyle ilgili çok önemli bir açıklama geldi ve seçimin erkene alınabileceğini söyledi, bunun için de tarih verdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den son dakika erken seçim çıkışı: Erkene alınabilir. Erken seçim tartışmasında MHP'li İsmet Büyükataman'dan flaş açıklama geldi. 18 Haziran 2023 tarihindeki seçim 1 ay erkene alınabilir

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ve Bursa Milletvekili Hidayet Vahapoğlu'nun katılımıyla MHP Bursa İl Başkanlığı tarafından basın toplantısı düzenlendi. 

Açıklamalarında Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Büyükataman, 6'lı masaya yönelik sert söylemlerde bulundu.

Büyükataman, şunları söyledi: Bu ülkenin gündemine ve Türk milletinin zihnine sosyal medya ile hükmedeceğini sananlar en güzel cevabı aziz milletimizden alacaktır. CHP lideri Kılıçdaroğlu her konuşmasında, 'Yönetime geldiğimizde helalleşeceğiz' diyerek FETÖ, PKK ve DHKP-C tutuklularına umut olmaktadır. Kılıçdaroğlu hangi hakla terör örgütlerinin şehit ettiği binlerce vatandaşımız adına konuşmakta, hangi vicdanla şehitlerimizin katilleriyle helalleşeceğini söylemektedir. Kılıçdaroğlu ve altılı şer masası eğer helalleşmek istiyorsa, şehitlerimizin bize bıraktıkları emanetle, yani aileleri ile helalleşmeli ve derhal bu alçak söylemden vazgeçmelidir. Hemen her konuşmasında kendini bağımsız yargının yerine koyup karar veren, Demirtaş ve Kavala’yı serbest bırakacağını söyleyen Kılıçdaroğlu milletin değil teröristlerin, Türkiye düşmanlarının dertleriyle dertlenmektedir.

 

Ayrıca, KHK’lıları görevlerine iade edeceğini söyleyen Kılıçdaroğlu bunu hangi yetki ile yapacaktır? Zillet ittifakının; kararsızlıklarıyla ve tutarsızlıklarıyla ün salmış, her kafadan bir sesin çıktığı 6+ HDP’li masasıyla Türkiye’yi karanlık bir girdabın içine çekeceği açıktır. Gazi meclisimize sunulan tezkere oylamasında zillet ittifakı içerisindeki bölünmeler milletimizin gözünden kaçmamış, partilerin kendi içlerinde dahi tutarsız söylemleri gün yüzüne çıkmıştır. CHP lideri Kılıçdaroğlu, HDP ve Kandil’den gelen tehditlere boyun eğerek, daha önce defalarca evet dediği tezkereye hayır oyu kullanmış ve yavuz hırsız misali Cumhur İttifakı’nı suçlamıştır. Aynı Kılıçdaroğlu bir de utanmadan, milletin aklıyla alay edercesine milliyetçi ve vatansever olduğunu iddia etmekte, Türk milletinin zekâsını küçümsemektedir."

CHP'li büyükşehir belediyelerini, terör örgütü üyelerinin kadrolara almakla suçlayan Büyükataman, “Bu kirli ittifakın Türkiye’yi yönetme provasını, ortak adayla kazandıkları Mersin, Adana, İstanbul, İzmir gibi büyükşehir belediyelerinde, terör örgütü mensuplarının kadrolaşmasında görmekteyiz. Bu belediyeler adeta terör örgütünün propaganda merkezine dönüşmüş, örgüt mensubu şarkıcıların konser verdiği, yazarların kitaplarını yayınlattığı kurumlara dönüşmüştür” dedi.

MHP'den son dakika erken seçim çıkışı: Erkene alınabilir. Erken seçim tartışmasında MHP'li İsmet Büyükataman'dan flaş açıklama geldi. 18 Haziran 2023 tarihindeki seçim 1 ay erkene alınabilir - Resim : 2

Erken seçim tartışmaları

Büyükataman, Haziran 2023'de yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin erkene alınabileceğine ilişkin iddialarla ilgili konuştu.

Büyükataman, seçimin zamanında yapılacağını vurgulayarak, haziran ayına denk gelen Kurban Bayramı, üniversite sınavlarının olması gibi gerekçelerden dolayı 1 ay öne çekilebilme ihtimalinin olabileceğini belirtti.

 

Büyükataman şunları kaydetti: Seçimler, 18 Haziran 2023 tarihinde ve zamanında yapılacaktır. Son zamanlarda seçimin erkene alınabileceğine dair söylemler medyada yer almaktadır. Özellikle muhalefet, bundan bir ay öncesine kadar seçimlerin erken yapılacağına yönelik hükümetin hazırlıklar yaptığını gündeme getirerek, tabanlarını ve kendi mensuplarını diri tutmak ve seçime hazır hale getirmek için böyle bir propaganda yürüttüler. Ama seçimler, mutlaka zamanında yapılacaktır. Belki Haziran ayında Kurban Bayramı, üniversite sınavlarının olması gibi bir takım gerekçelerden kaynaklı 1 ay seçimleri öne alma ihtimali söz konusu olabilir. Bu konuda bize intikal eden resmi teklif ve paylaşılan bir açıklama olmadı. Gazete köşelerinde yapılan yorumlara dayalı olarak bunu söylüyorum. Biz seçimlerin zamanında yapılacağına yönelik çalışmalarımızı yürütüyoruz.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin