MHP'den 'sivil Anayasa' çağrısı

Meclis'te bütçe görüşmeleri başladı. MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, TBMM'de gerçekleştirdiği konuşmada yeni sivil Anayasa çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den 'sivil Anayasa' çağrısı

MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda 2022 yılı bütçesi ve 2022 kesin hesabına ilişkin konuştu. Bülbül, 2022 yılı bütçesinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin dördüncü bütçesi olduğunu ve MHP grubu olarak bütçeyi desteklediklerini belirterek, bütçedeki verilere değindi.

Bülbül, dünyadaki girdi maliyetlerinin artması nedeniyle Türkiye’nin de etkilendiğini ve enflasyonun arttığını kaydederek, “Fiyat istikrarının temin edilmesi ve çalışanlarımızın enflasyona ezdirilmemesi amacıyla ek ticari ve mali tedbirlerin alınması, yeni destek paketlerinin açıklanması dahil her türlü adımın atılması gerektiği kanaatindeyiz. Asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla sayın Cumhurbaşkanı’mızın ‘İşçilerimizi fiyat artışlarına karşı koruyacağız ve bugüne kadarki artışların fevkinde bir artış sağlayacağız’ şeklindeki yapmış olduğu açıklamaları desteklemekteyiz” diye konuştu.

“YATIRIMCILARIMIZ ÜLKESİNE GÜVENMELİ”

Bülbül, yüksek faizin üretim ve istihdamın dostu olmadığını kaydederek, “Yatırımların ve istihdamın artması için arz cephesinden bir rahatlama sağlanması için faizlerin düşürülmesini önemsemekteyiz. Ekonomimizin faiz ve kur sarmalına hizmet eden lobilere fırsat vermeden üreterek büyüme noktasında yatırımcılarımız ülkesine güvenmelidir” dedi.

Bülbül de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Türkiye’ye istikrar getirdiğini savunarak, yeni sistemin kurum ve kurallarıyla yerleşik hale gelmesi gerektiğini söyledi. Bülbül, Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu’nda, TBMM İç Tüzüğü’nde, milletvekilliği dokunulmazlığı ve meslek kuruluşlarıyla ilgili düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti.

Bülbül, yeni bir Anayasa hazırlanması gerektiğini belirterek, “Yeni ve sivil bir anayasanın elzem olduğu kanaatindeyiz. Her şeyden evvel çağımızın devlet düzeni, insan hakları, demokrasi kazanımlarına müzahir şekilde yeni bir anayasa oluşturmanın 21. yüzyıl lider ülke Türkiye idealine büyük hizmet olacağı kanaatindeyiz” dedi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin