MHP'den Hürriyet soruşturması hakkında açıklama

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Doğan Medya Grubu'na yönelik terör soruşturmasıyla ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den Hürriyet soruşturması hakkında açıklama

Vural, Meclis’te kürsüye Türk bayrağı asarak düzenlediği basın toplantısında, AK Parti İstanbul Milletvekili Abdurrahim Boynukalın’ın Doğan Grubu’na yönelik sözleriyle ilgili olarak, "Böyle bir milletvekili olabilir mi? Tehditler savuruyor. Aslında bu korkakları biz biliyoruz. Biz 12 Eylül öncesinde mücadele ederken, karyolanın altına saklanıyorlardı. Acaba savcılar bu tehditler karşısında ne yapmıştır?" dedi.



Oktay Vural, Doğan Grubu’na yönelik terör soruşturmasıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:



'AMAÇ MEDYAYI SUSUTURMAK'



"Amaç medyayı susturmak. Hodri meydan! Terör örgütünü kim desteklemişse, kim korumuşsa, kim kollamışsa, kim görmezden gelmişse, kim şirin göstermişse, ’silahlarını bırakıyor’ diye kim yayın yapmışsa, terör örgütünün uzantılarını kim televizyona çıkarmışsa, akilleri kim görevlendirmişse, baldıran zehirini millete içirmeyi kim istemişse bir dönemi açalım, var mısınız? Yüreğiniz  yetiyor mu? Gerçek manada terörü kim destekledi, uyuyan bombaları yerleştirenlere  kim göz yumdu? Bu süreci başlatacak mıyız ey Cumhuriyet Savcısı? Yarın açıklayacağım. Amaç ve hedef vatandaşın bilgi edinme aracı medyayı susturmak, tehdit etmek.



Terörle mücadele konusunda gerçekten irade varsa, Cumhuriyetin kanunları geçerli olacaksa Cumhuriyet savcıları önce iğneyi, Türkiye’yi bu noktaya getirenlere batırmalı. Suç işlemiş kim varsa takip edilmelidir ama algı operasyonlarıyla medyayı susturmak, halkın bilgi edinmesini engellemek amacına  matuf girişimler Türk demokrasisinin geldiği safha açısından endişe verici."



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin