MHP Genel Başkanı maden faciası ile ilgili konuştu: Sayıştay raporunu kim servis etti? Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki 8 saatini de sordu: Neredeydi

MHP'nin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli'den Bartın tepkisi geldi. Bahçeli, "Acılarımız çok tazeyken Sayıştay'ın 2017 ile 2019 raporlarındaki bölümleri birdenbire servis edip suçlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretini de eleştiren Bahçeli, "Gizemli 8 saat içerisinde nerede olduğunu millete açıklamalıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkanı maden faciası ile ilgili konuştu: Sayıştay raporunu kim servis etti? Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD'deki 8 saatini de sordu: Neredeydi

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Amerika ziyaretine tepki gösteren Bahçeli, "Gizemli 8 saat içerisinde neredeydin?" diye sordu.

Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden katliamını değerlendiren Bahçeli, "Malum patlamaya yol açan kusur, ihmal değerlendirilecek ne varsa mutlaka gün yüzüne çıkarılacaktır. Bu konunun biz de sonuna kadar takipçisi olacağız. Ancak maden ocağındaki patlamayı bahane ederek felakete siyasi içerik katmak için el ovuşturan kim ya da kimler varsa bize göre samimi değildir. Amasra'yı konuşurken 8 yıl önceki Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır. Sosyal medyadan provokasyona heves edenler hem alçak hem de ahlaksızdır" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"SAYIŞTAY RAPORUNU SERVİS EDENLER ARAŞTIRILMALI: Acılarımız çok tazeyken

Sayıştay'ın 2017 ile 2019 raporlarındaki bölümleri birdenbire servis edip suçlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır. Biz Sayıştay raporlarının değerini elbette inkar etmiyoruz, es geçmiyoruz.  Sayıştay raporları kazı yapılması risklerine dikkat çekilmiş, önlemler sıralanmış. Denetçiler her şeyi görüyor da müessese çalışanları mı bilmiyor? Böyle bir iddia aklın ve mantığın neresinde yer alacaktır. Denetim fonksiyonun devlet hayatındaki önemini biliyoruz. Sayıştay raporlarının siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini manidar buluyoruz.

HANGİ VİCDAN SAHİBİ GÖZ YUMABİLİR

Maden ocaklarında gaz içerikleri yüksek değil mi, uyulması gereken kurum için yönergeler bilinmiyor mu? Hangi vicdan sahibi maden ocaklarında felaketlere göz yumabilir? Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır. Amasra'daki patlama hepimizi yakmıştır. Zillet partilerinin teker teker bu felaketi siyaset malzemesi yaparak gürültü kirliliğine yol açacak olmaları, utanmaz bakışın nerelere kadar tutulduğunu da gösterecektir.

2023 TÜRKİYE'NİN MÜJDESİDİR

2023 yılı Türkiye Cumhuriyeti'nin birinci yüzyılının nihai eşiğidir. 2023 yılı lider ülke Türkiye'nin müjdesidir. Kalıcı ve köklü reform ülkemizin önünü açmıştır. Eğri bacaklı masalara oturanlar Türkiye bahtiyarlığını göremezler, itiraf ve izah edemezler. Türkiye eski Türkiye değildir. Devlet hayatımızdaki denge, uyum, ekip ruhu kısır çekişmeleri, kronik hizipleri sonlandırmıştır. Zillet ittifakının intibak zorlukları, idrak zaafları had safhadadır. Zamanın ruhu, çağın ufku bizimledir.

CHP GENEL BAŞKANININ NERESİ DOĞRUDUR

Türkiye'yi yabancı ülkelerde şikayet etmek, yabancıların karşısında el pençe divan durmak şerefli bir tavır değildir. New York'ta ergenler gibi video çekmek adamlık değildir. Yazıklar olsun. Biz zillet deyince rahatsız oluyorlar. Ya ne diyelim peki? CHP Genel Başkanı'nın neresi doğrudur? Ne doğramışlarsa aşlarına o geliyor kaşıklarına. Olan budur. Zilletten sefa umacak kadar şuur dağılmasının pençesine düşmüşler.

KILIÇDAROĞLU 8 SAATİN ESRARINI AÇIKLAMAK ZORUNDA

 Kılıçdaroğlu'nun ilham kaynağı yerli, milli değildir. Bizden değildir, biz değildir. Milletimizin şanına uygun değildir. Kılıçdaroğlu'nun ABD'de ne yaptığı, kimin dümen suyuna girdiği, kimlerin eline avucuna baktığı bellidir. Kendine eşlik eden gazetecileri atlatarak 8 saat ortadan kaybolması normal değildir. O 8 saatte kimlerle fiskos yaptın? Kılıçdaroğlu bu 8 saatin esrarını milletimize açıklamak zorundadır. Kılıçdaroğlu Pensilvanya'da mola verip vermediğini açıklamak zorundadır.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin