MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'deki olası bir kara harekatına destek verdi. Harekatın ne zaman ve hangi şartlarda düzenleneceğini açıklayan yorumcuların ‘güvenlik zaafı’ teşkil ettiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında Suriye’ye olası kara harekatına ilişkin mesajlar verdi. Bahçeli “Türkiye'nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekatı yapacağının yetkisi olmayan kişiler tarafından dillendirilmesi güvenlik zaafıdır. Buna sınır konulmalıdır” dedi.

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Suriye'deki olası bir kara harekatına destek verdi. Harekatın ne zaman ve hangi şartlarda düzenleneceğini açıklayan yorumcuların ‘güvenlik zaafı’ teşkil ettiğini söyledi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ SALDIRI

Bahçeli, İstiklal saldırısından sonra terör örgütüne çok ağır darbe vurulduğunu söyledi.

Bahçeli, “Türkiye 2023 yılında terör belasından Allah'ın izniyle kurtulacak, tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacaktır. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır. Canilere ihanetlerinin bedeli mutlaka ödettirilecektir” dedi.

SURİYE'NİN KUZEYİNE OLASI KARA HAREKATI

Bahçeli, Suriye’ye olası bir kara harekatına ilişkin de mesajlar verdi.

Bahçeli, “Münbiç, Tel-Rıfat mıntıkasında canlı terörist bırakılmamalıdır. Alayı silindir gibi ezilmelidir. Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir. Önüne gelen dili olan, yanaşık düzen nedir bilgisi olmayan ne kadar geveze yorumcu, sözde uzman varsa televizyonlardan Türkiye'nin kara harekatı şu günde olacak, bugünde yapılacak diye konuşur. Deprem olur bunlar ekrana çıkar. Sırasıyla ahkam keserler. Marketten pazardan çıkmadıkları izlenimini verirler. Hep aynı şeyler” ifadelerine yer verdi.

KARA HAREKATI UYARISI

“Türkiye'nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekatı yapacağının yetkisi olmayan kişiler tarafından dillendirilmesi güvenlik zaafıdır. Buna sınır konulmalıdır. Kandil’den Ayn el-Arab’a kadar havadan tahrip, karadan da süpürme harekâtıyla bölücü terör örgütünün kafası koparılmalı” diyen Bahçeli, Cumhur İttifakına destek olmaya çağırdı.

ALTILI MASANIN ANAYASA ÇALIŞMALARI

MHP Genel Başkanı, Millet İttifakı’nın anayasa çalışmalarını eleştirdi: Hiçbir parti veya sivil toplum kuruluşu, darbe anayasasından memnuniyet duyduklarını öne sürememiş. Herkes ittifak halinde yeni bir anayasadan bahsetmektedir. Ancak sıra nasıl bir anayasa yazılsın sorusuna geldiğinde de potansiyel anlaşmazlıklar ortaya çıkmaktadır. Her partiden samimi bir durum muhasebesi yapılması önemlidir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü yeni bir anayasa ile taçlandırmak sorumluluk bilincinin gereğidir. Zillet İttifakı'nın dün açıkladığı parlamenter sistem ve anayasa çalışması ölü doğmuştur.

ÇAĞRIDA BULUNDU

Cumhurbaşkanını tek dönemle sınırlayıp sembolik hale getirme önerisini "cahilliğin bubituzağı" olarak niteledi.

Bahçeli, "Zillet ittifakını oluşturan partilere çağrım gelin Cumhur İttifakı’nın yeni anayasa hazırlığına katılın" dedi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin