MHK'nın açıklamasının ardından gerçek ortaya çıktı! İşte kızağa çekilen hakemlerin listesi

Son haftalarda üst üste yaşanan hakem hatalarının ardından Merkez Hakem Kurulu açıklama yayınladı. Merkez Hakem Kurulu'nun dün yaptığı açıklamanın ardından ligin geri kalanında görev almayacak hakemlerin listesi de ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
MHK'nın açıklamasının ardından gerçek ortaya çıktı! İşte kızağa çekilen hakemlerin listesi

Son haftalarda üst üste yaşanan hakem hatalarının ardından Merkez Hakem Kurulu açıklama yayınlamıştı.

Merkez Hakem Kurulu yaptığı açıklamada, ''Son hafta müsabakaları için yapılan teknik değerlendirme ve VAR kayıtları incelemesi sonucunda; ikinci bir değerlendirmeye kadar bazı hakem ve VAR hakemlerine görev verilmemesi yönünde karar alınmıştır. Bu süre içerisinde hakemlerimiz teknik ve mental olarak müsabaka alacak gibi hazırlıklarına devam edecektir. Makul bir dinlenme süresinin ardından yeniden değerlendirme yapılacaktır. Hakemlerin de bir insan olduğu, hata yapabileceklerini bilmekle beraber, tüm çabamız hakemlerimizin müsabaka neticesine veya oyunun akışına tesir edecek büyük hatalar yapmamaları içindir'' ifadelerini kullandı.

FENERBAHÇE'DEN TEPKİ GELDİ

MHK'nın bu açıklamasının ardından kısa bir süre Fenerbahçe'den bu paylaşıma eleştirel bir cevap geldi.

Sarı-lacivertli kulüp, ''Yapılan açıklamada net bir yaklaşımın olmamasının; ligimize dair hali hazırda taşınan, üst üste örneklerle güçlenen ve ‘ofsaytımsı’ tanımı ile derinleşen soru işaretlerini daha da kuvvetli hale getireceğine inanıyoruz. Bahsi geçen hakemler hangi maçlara, hangi takımlar lehine fayda sağlamış ve hangi takımlar aleyhine kararlar vermişlerdir? VAR konuşmalarında nelerden bahsedilmiştir, ‘ofsaytımsı’ örneğinin benzerlerine rastlanmış mıdır, VAR konuşmaları belli bazı kulüplere servis edilmiş midir?” sorularını MHK'ya yöneltti.

KIZAĞA ÇEKİLEN HAKEMLER BELLİ OLDU

İstanbulspor ve Antalyaspor arasında oynanan maçın orta hakemi Yiğit Arslan ve VAR hakemi Arda Kardeşler'in yanı sıra,Konyaspor ve Adana Demirspor maçını yöneten Sarper Barış Saka ve VAR hakemi Alper Çetin sezonun geri kalanında görev almayacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin