MGD yöneticileri ile Belediye Başkanı buluştu, gazetecilerin sorunları konuşuldu

MGD'nin yeni yönetim kurulu Bodrum Belediye Başkanı ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
MGD yöneticileri ile Belediye Başkanı buluştu, gazetecilerin sorunları konuşuldu

Magazin Gazetecileri Derneği yeni Yönetim Kurulu dün Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’la bir araya geldi. Toplantıda, hem Bodrum, hem de özellikle yaz aylarında yoğun olarak Bodrum’da görev yapan gazetecilerin sorunları ve çözümlerine ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu.



Görüşmede, 5 bin yıllık tarihiyle Bodrum’un dünya yüzündeki en ayrıcalıklı noktalardan biri olduğuna vurgu yapan Başkan Kocadon, öncelikli amaçlarının Bodrum için yerleşmiş olan yaz turizmi kavramını geliştirerek Bodrum’un kış aylarında da bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlamak olduğuna dikkat çekti. Kocadon, turizmin bölgede tüm yıla yayılması için öncelikle kültür - sanat faaliyetlere ağırlık vereceklerini belirterek, Magazin Gazetecileri Derneği ile de özellikle bu konuda her türlü ortak çalışmaya ve işbirliğine açık olduklarını ifade etti.



MGD Yönetim Kurulu üyeleri de, dünyanın marka kentlerine bakıldığında deniz, kum ve güneş’i eşsiz köklü kültürü ve tarihiyle bir araya getirebilen Bodrum örneğinde pek az merkez olduğuna dikkat çekerek, Türkiye’nin olduğu kadar dünyanın da önemli destinasyonlarından bir tanesi olan Bodrum’un özellikle kültür - sanat faaliyetleri ile tüm yıla yayılacak etkinliklerle de dünyada adından söz ettirebilecek bir konumda olduğuna vurgu yaptı. Bunun için her türlü kültür - sanat faaliyetinde Bodrum Belediyesi’nin çalışmalarına katkıda bulunulabileceği ve de ortak çalışmalar yürütülebileceği vurgulandı.  



BODRUM TÜRK FİLMLERİ HAFTASI



Üç yıldır yapılmakta olan Bodrum Türk Filmleri Haftası’nın bu yıl itibariyle Bodrum Sinema ve Kültür Derneği ile Magazin Gazetecileri Derneği tarafından gerçekleştirileceğine dikkat çekilen görüşmede, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum’un bir “kültür ve sanat şehri” olması konusunda kararlı oldukları ve her yıl olduğu gibi bu yıl da organizasyona her yönüyle destek olacaklarının altını çizdi.



GAZETECİLER RAHAT ÇALIŞMALI



MGD Yönetim Kurulu üyeleri bölgede, özellikle yaz aylarında yerleşik olarak görev yapan magazin gazetecilerinin çalışma şartları ve zorlukları konusunda da Başkan Mehmet Kocadon’a bilgi aktardı. Başkan Kocadon gazetecilerin görev alanlarında daha rahat çalışabilmeleri için her türlü gayreti sarf edeceklerini belirterek, MGD ile işbirliği içinde hareket edileceğini vurguladı. Kocadon ayrıca, Belediye tarafından görevli gazetecilerin kullanımı için bir basın ofisi tahsis edileceğini de sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin