Mezopotamya Ajansı Ankara Bürosuna polis baskını! Gözaltına alınan gazeteciler adliyeye sevk edildi. İşkence gördüklerini söyleyen gazeteciler adliyede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı'nın Ankara bürosuna ve muhabirlerinin yaşadığı evlere baskın düzenlendi. Çok sayıda gazeteci gözaltında. Bir gazeteci ters kelepçeyle gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen gazetecilerin işlemleri sürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Mezopotamya Ajansı Ankara Bürosuna polis baskını! Gözaltına alınan gazeteciler adliyeye sevk edildi. İşkence gördüklerini söyleyen gazeteciler adliyede

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı'nın Ankara bürosuna ve muhabirlerinin yaşadığı evlere baskın düzenlendi. Ajansın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, muhabirleri Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli  ile JINNEWS'ten  Habibe Eren, Derya Ren ve Öznur Değer de gözaltına alındı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında, Mezopotamya Ajansı'nın (MA) Ankara bürosuna baskın yapıldı. Büroda polis araması devam ederken, MA ve JINNEWS muhabirlerinin bulunduğu evlere de polislerce baskın yapıldı.

YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ DİREN YURTSEVER GÖZALTINDA

Mezopotamya Ajansı'nın Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever İstanbul'da bulunan evinde gözaltına alındı. Yurtsever, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Soruşturma kapsamında Mezopotamya Ajansı ile JINNEWS muhabirlerinin evlerine de polis baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramaların ardından Mezopotamya Ajansı ile JINNEWS muhabirleri gözaltına alındı.

Mezopotamya Ajansı’nın muhabirleri Berivan Altan, Zemo Ağgöz Ankara’da,  Selman Güzelyüz, Diyarbakır’da, Hakan Yalçın Van’da,  Emrullah Acar, Ceylan Şahinli Şanlıurfa’da gözaltına alındı.

Gözaltına alınan JINNEWS muhabirleri Habibe Eren ve Derya Ren Diyarbakır’da  Öznur Değer Mardin’de gözaltına alındı.

t24 haberine göre Derya Ren'in farklı bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı öğrenildi.

BERİVAN ALTAN'A TERS KELEPÇE

Kısıtlılık kararı bulunan dosya kapsamında, Ankara'da evinde düzenlenen baskında gözaltına alınan Berivan Altan ters kelepçelenerek uzun bir süre yerde bekletildiği belirtildi. 

HDP, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki gösterdi. HDP'nin paylaşımında "MA ve JİNNEWS muhabirlerine yönelik hukuksuz gözaltılar faşizminin ulaştığı kuralsızlığı gösteriyor. Özgür basın emekçilerine dönük bu saldırıları en sert biçimde kınıyoruz; gazetecileri derhal serbest bırakın. Bu saldırılar dün sonuç vermedi bugün de sonuç almayacak!" ifadelerine yer verildi.  

ADLİYEYE SEVK EDİLDİLER

Gözaltına alınan 10 gazeteci, 4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Emniyetteki sorgularında susma hakkını kullanan gazetecilerin ifadeleri, 9 savcı tarafından eş zamanlı alınıyor. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen bir soruşturma kapsamında 25 Ekim’de 9 kentte yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Mezopotamya Ajansı (MA) Yazı İşleri Müdürü Diren Yurtsever, MA muhabirleri Deniz Nazlım, Selman Güzelyüz, Zemo Ağgöz, Berivan Altan, Hakan Yalçın, Emrullah Acar ve Ceylan Şahinli, JINNEWS muhabirleri Habibe Eren, Öznur Değer ile bir dönem MA'da stajyerlik yapan Mehmet Günhan,  gözaltın alınmıştı. 

Gazeteci Zemo Ağgöz'e ev hapsine alınırken, başka bir davadan dolayı Derya Ren tutuklanmıştı.

Emniyetteki sorgularında susma hakkını kullanan  gazeteciler, buradaki işlemlerinin ardından  4 gün sonra Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Ankara Adliyesi Terör Suçları Soruşturma Bürosu’na getirilen 10 gazetecinin ifade işlemlerinin yapılması için 9 savcı görevlendirildi. Tek bir savcı tarafından ifadelerin alınmayıp 9 savcı görevlendirilmesine gerekçe olarak, “öğleden sonra başlayacak olan 29 Ekim resmi tatilinden önce ifadelerin bitirilmesi” sunuldu.

Gazetecilerin ifadeleri 9 savcı tarafından eş zamanlı alınıyor. 

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, gözaltı sırasında ters kelepçe takılan gazeteciler, emniyette işkenceye maruz kaldıklarını belirterek savcılıkta ifade vereceklerini belirtmişlerdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin