Mezartaşı yazısını kendisi yazmıştı... Gazeteciye gözü yaşlı veda

84 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar, şair, eleştirmen Tarık Dursun K, son yolculuğuna uğurlandı.

Google Haberlere Abone ol
Mezartaşı yazısını kendisi yazmıştı... Gazeteciye gözü yaşlı veda

İZMİR'de, tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybeden gazeteci, yazar, şair, eleştirmen Tarık Dursun K, son yolculuğuna uğurlandı. Tarık Dursun'un, cenaze töreninde sevenleri gözyaşı döktü.

Son dönemde İzmir'de yaşayan yazın ve sanat dünyasının çok yönlü sanat adamı Tarık Dursun K, evinde rahatsızlanınca Alsancak Devlet Hastanesi'ne, kaldırıldı. Hastanede tedavisi sürdüğü sırada Tarık Dursun K, dün saat 16.00'da akciğer yetmezliğine bağlı hayatını kaybetti. İzmir doğumlu olan, yaşamının son dönemlerini da çok sevdiği Foça ve Karşıyaka ilçelerinde geçiren Tarık dursun K'nın ailesi İzmir'de toprağa verilmesine karar verdi. 



Mezartaşı yazısını kendisi yazmıştı... Gazeteciye gözü yaşlı vedaCENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ



Tarık Dursun K'nın cenazesi, tören için Bostanlı Beşikcioğlu Camii'ne götürüldü. Burada taziyeleri oğlu Muzaffer K ve kız kardeşi Esin Üçel kabul etti. Sevenlerinin büyük üzüntü yaşadığı törende, Tarık Dursun K'nın, bakımını ve yardımcılığını yapan Satı Akkal'ın da büyük üzüntü yaşadığı gözlendi. 



Acılı aileyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da yalnız bırakmadı. Aziz Kocaoğlu, yaptığı kısa açıklamada, ünlü yazarla keyifli sohbetlerinin olduğunu, eserlerinin kendilerini aydınlatmaya devam edeceğini söyledi. 



Tarık Dursun K'nın cenazesi, ikindi vakti kılınan namazın ardından ise, Çiğli Mezarlığı'nda son yolculuğuna uğurlandı. 



MEZARTAŞI YAZISINI KENDİSİ YAZMIŞ



Cenaze töreni sırasında Esin Üçel, ağabeyinin kendisi için hazırladığı mezartaşı yazısını da gösterdi. Tarık Dursun K'nın mezartaşına yazılmasını istediği yazıda, "Dur ziyaretçi, bilmeden önünde durduğun bu mezar, şöhrete doymamış bir yazara aittir. Ey vatan gözyaşın dinsin, yetişti. Çünkü Tarık Dursun, inanın hayat bir baston ile bir bastonsuza yaraşır. Ölmem ölmem deme, Tarık Dursun bal gibi sen de ölürsün" gibi esprili sözler yer aldı. 



BAKICISINA ÜZÜLMÜŞ 



Bu arada Tarık Dursun K'nın bir süre önce, bakıcısının neden olduğu olay sonrasında büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi. Yaklaşık 7 yıldır Tarık Dursun K'nın bakıcılığının yanı sıra tüm mali işlerini de yürüten H.B.'nin, zimmetine para geçirdiği öne sürüldü. 



Bakıcı hakkında da aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ünlü yazarın da bunu öğrendikten sonra büyük üzüntü yaşadığı ifade etti.  (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin