Mevlüt Çavuşoğlu tv100 canlı yayınında Erdoğan'ın alacağı oy oranını açıkladı. Çavuşoğlu'ndan son anket değerlendirmesi. AK Parti oyunu yüzde 1 artırırsa ne olacak?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tv100 canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın alacağı oy oranı ve AK Parti'nin çıkaracağı milletvekili sayısı hakkında konuştu. Çavuşoğlu, AK Parti'nin mevcut durumda oyunu yüzde 1 artırması durumunda neler yaşacağına dair öngörüde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Mevlüt Çavuşoğlu tv100 canlı yayınında Erdoğan'ın alacağı oy oranını açıkladı. Çavuşoğlu'ndan son anket değerlendirmesi. AK Parti oyunu yüzde 1 artırırsa ne olacak?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, tv100'ün gündem olan programlarından Az Önce Konuştum'a konuk oldu. Çavuşoğlu, gazeteci Candaş Tolga Işık'ın sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu 14 Mayıs'ta gerçekleşecek cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimine ilişkin değerlendirmede bulundu son anket sonuçlarına ilişkin konuştu.

 Erdoğan alacağı oy oranı hakkında Çavuşoğlu, "İlk turda Cumhurbaşkanımız en az yüzde 52 ile kazanacak. AK Parti'de yüzde 40'ın üstünde alır. Yüzde 41-42'yi geçer diye düşünüyorum. Şu anda o civarlarda gözüküyor. Ama her geçen gün desteğimiz daha da artıyor anketlere baktığımızda." dedi.

AK Parti'nin TBMM'de çoğunluğu tek başına alacağını öne süren Çavuşoğlu "300'ün üzerine çıkarız." dedi.

Çavuşoğlu, mevcut durumda AK Parti'nin oy oranını yüzde 1 artırması durumuna ilişkin, "Son düzenlemeyle bir partiden artan oylar diğerine de gitmiyor. Hesaplamalar yapılıyor. Yüzde 1 filan daha artırabilirsek 320'nin üzerine çıkarız." dedi.

Çavuşoğlu, programın başında da seçimlere yönelik değerlendirmelerde bulunmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin