Metrobüs kullananlara yeni durak müjdesi... Yenibosna-Sefaköy arasında metrobüs durağı açılıyor

İstanbul'da metrobüs çok büyük bir yolcu potansiyeline sahip, milyonlarca İstanbullu karayolu trafiğinden kaçmak için yoğun olarak metrobüsü kullanıyor. Beylikdüzü'nden başlayıp Söğütlüçeşme'ye kadar uzanan 52 kilometrelik yolda şu an 44 istasyon var. Ve bu istasyonlara yapılan başvuru kabul edilirse yeni bir durak açılacak. O durak da Yenibosna ile Sefaköy arasındaki Atatürk Havalimanı kavşağından sonraki bölüm...

Google Haberlere Abone ol
Metrobüs kullananlara yeni durak müjdesi... Yenibosna-Sefaköy arasında metrobüs durağı açılıyor

MEDYATAVA/ÖZEL

İstanbul'da milyonlarca insan karayolundaki trafikten kaçmak için metrobüs hattını yoğun olarak kullanıyor.

Bu da metrobüste inanılmaz bir yoğunluk oluşturuyor. Özellikle pik saatlerde metrobüse binmek neredeyse imkansız. Metrobüs sayısı çoğaltılsa da maalesef sorun çözülemiyor.

İstanbul'da Beylikdüzü'nden başlayıp Söğütlüçeşme'ye kadar şu anda 44 istasyon yani durak bulunuyor. Ve bu 52 kilometrelik yolculuk yaklaşık 200 dakika sürüyor.

Bu hat üzerinde İstanbul Adliyesi'nin Çağlayan'da faaliyete geçmesinden sonra yeni bir metrobüs durağı inşa edilmişti. Özellikle adliyeye sıklıklı gidip gelenler için bu çok önemli bir rahatlık sağladı.

Metrobüs kullananlara yeni durak müjdesi... Yenibosna-Sefaköy arasında metrobüs durağı açılıyor

YENİ BİR METROBÜS DURAĞI GELİYOR

İşte şimdi metrobüs hattı üzerinde yeni bir metrobüs durağı talebi var.

Küçükçekmece Adliyesi'nin Yenibosna ile Sefaköy arasında açılmasıyla beraber avukatlar ve çalışanlar bu hat üzerine metrobüs durağı yapılması konuusunda talepte bulunmaya başladı.

İstanbul Barosu ve Bağımsız Avukatlar Grubu da bu yöndeki taleplerini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı'na sundu.

Talebin kabul edilmesi durumunda İstanbullular yeni bir metrobüs durağına daha kavuşacak.

Yeni metrobüs durağı Yenibosna ile sefaköy arasındaki 3.5 kilometrelik bölümde olan bir yere konumlanacak. 

Yeni metrobüs durağının Küçükçekmece Adliyesi için çok büyük bir ulaşım kolaylığı sağlanacak. Zira o bölgede şu anda ulaşım sıkıntısı yaşanıyor. En yakın otobüs durağı da 15-20 dakikalık bir yerde konumlanmış durumda.

Başvurular yapıldı

İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, kendisine bu konuda gelen şikayetler için verdiği cevapta, "Perşembe gününden itibaren baro servisi başladı. Ayrıca İBB’ye üstgeçit ve durak düzenlemesi talebimiz olacak." paylaşımında bulundu. Bağımsız Avukatlar Grubu da İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı'na bir başvuru yaparak, adliye yakınına metrobüs durağı konulması, adliye çevresine minibüs ve taksi duraklarının açılmasını istedi.

Metrobüs kullananlara yeni durak müjdesi... Yenibosna-Sefaköy arasında metrobüs durağı açılıyor - Resim : 4

 Şu anki mevcut istasyon sayısı bu şekilde

Metrobüs inşaatı çalışmaları 2006 yıılnda başlamıştı

İnşaat çalışmalarına Mayıs 2006'da başlanan sistem, dört farklı etap sonunda günümüzdeki şeklini aldı. Avrupa Yakası'nda Topkapı - Avcılar arasında olması planlanan ilk etap, Avcılar'a giden kısımdaki düzenlemelerin tamamlanamaması sebebiyle Topkapı - Küçükçekmece arasında 17 Eylül 2007'de faaliyete girdi.

12 Ekim'de Avcılar'a giden kısmın açılmasıyla ilk etap tamamlandı.

İkinci etap olan Topkapı - Zincirlikuyu arası 8 Eylül 2008'de hizmete girdi.

Metrobüs kullananlara yeni durak müjdesi... Yenibosna-Sefaköy arasında metrobüs durağı açılıyor - Resim : 5

3 Mart 2009'da hizmete giren üçüncü etap ile Zincirlikuyu - Söğütlüçeşme arası 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinden birbirine bağlanmış ve böylece de metrobüs Anadolu Yakası'na uzatıldı.

Son etap ise yine Avrupa Yakası'nda Beylikdüzü istikametinde oldu ve 19 Temmuz 2012'de sistem Beylikdüzü Sondurak (TÜYAP)'a uzatıldı. Günümüzde Metrobüs, günde ortalama  800 bin kişi taşınmaktadır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin