Metin Göktepe'nin annesi sordu: '20 yıl oluyor; katilleri nerede?'

Görevi başındayken 20 yıl önce polis şiddeti sonucu yaşamını yitiren gazeteci Metin Göktepe mezarı başında anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Metin Göktepe'nin annesi sordu: '20 yıl oluyor; katilleri nerede?'

Göktepe'nin Esenler Kemer Mezarlığı'ndaki kabri başında gerçekleşen anma törenine annesi Fadime Göktepe, çok sayıda gazeteci arkadaşı, CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu, Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan katıldı.



"METİN'İN KATİLLERİ NEREDE?"

Anma sırasında konuşan Fadime Göktepe, "Hoşgeldiniz. Sizlere çok teşekkür ederim. Beni hiç yalnız bırakmadınız. Metin'i kaybedeli 20 yıl oluyor. 20 yıldır benimle birliktesiniz. Metin'in katilleri nerede, Uğur Mumcu'nun katilleri nerede? Onlar neden çıkmıyor" diye konuştu.



"HUKUK ADALETTEN GİTTİKÇE UZAKLAŞIYOR"

Bugünlerde Metin Göktepe'lere daha çok ihtiyaç olduğu bir dönemden geçtiklerini belirten CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, "Hukuk adaletten gittikçe uzaklaştırılıyor. İnsan hakları ihlalleri alabildiğince büyüdü. Bugün Diyarbakır, Cizre, Silopi ve Şırnak'ta maalesef insanlar en temel insan hakkı yaşam hakkını bile koruyamıyor. Bu konuda bizlere düşen Metin Göktepe'ye layık olacak şekilde bu hak ihlallerini sonlandırmak; özgürlüğü, demokrasiyi barışı bu ülkeye getirebilmek için daha çok çalışmak" dedi. (DHA)

 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin