Metin Akpınar'dan Erdoğan'a yeni yıl hediyesi

Sinema ve tiyatro sanatçısı Metin Akpınar, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Metin Akpınar'dan Erdoğan'a yeni yıl hediyesi

Tiyatro ve sinema oyuncusu Metin Akpınar, Cumhuriyet gazetesinden Ceren Çıplak'ın sorularını yanıtladı. Ünlü sanatçı, Türkiye'de utanılacak şeyler yapıldığını söyleyerek, "Ama bunları yapanlar utansın" dedi.



Son dönemde gündeme damgasını vuran HDP'nin "özyönetim" açıklamalarını da değerlendiren Akpınar şunları söyledi:



“Özyönetim yanlış bir şey mi? Değil. Bu ülkede başkanlık sistemi önerilip tartışılabiliyorsa özerklik sistemi de önerilebilmeli ve tartışılabilmeli parlamentoda. Tartışıldıktan sonra karara bağlanmalı. HDP’nin yanlışı da, baştan ilan etmesi oldu. ‘Ben böyle yapıyorum, istersen gel istersen gelme, gelmezsen orada kavga çıkarırım’ tarzında konuştu. Böyle olmaz. Bu tavır yanlış.”



Noel baba olsanız yeni yılda Erdoğan'a ne hediye ederdiniz sorusuna Akpınar, "Kaanatkâr olmayı, öfke kontrolü yapabilmeyi ve şeffaflık hediye ederdim." dedi.



Gazetecilerin tutuklu olmasına da değinen usta oyuncu, "Sanat nasıl özgür olmak zorundaysa basın da mutlaka özgür olmalıdır. Basınla uğraşılmaz, silahı kalem, düşünce olan insanla uğraşılmaz. Yaprağın üzerine yazar yine gönderir. Onlar birer kahramandır. Sürekli içeride kalmayacaklar elbet. Herkesin bildiği ama kimsenin uygulamadığı bir durum var. Tutuklama işlemi hukukta belli nedenle yapılır. Savcı iddianamesini hazırlar ancak Türk milleti adına hakim karar verir, savcı karar vermez. Artık polis bile karar veriyor, alıyor, götürüp tutukluyor." dedi.



Haberin tamamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin