Meteoroloji'den yağmur, kar ve soğuk uyarısı! Bazı bölgelere kar bazı bölgelere de yağış geliyor

Meteoroloji'nin son dakika açıklamasına hava göre yurt genelinde 2 ila 6 derece arasında soğuyacak. Bazı bölgeler yağışlı havanın bazı bölgelerde karlı havanın etkisine girecek

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den yağmur, kar ve soğuk uyarısı! Bazı bölgelere kar bazı bölgelere de yağış geliyor


İstanbul'da hava 21 derece sağanak yağışlı, Ankara'da hava 21 derece az bulutlu, İzmir'de hava 27 derece az bulutlu ve açık geçecek. 

Kıyı Ege ve Akdeniz dışında diğer bölgelerde hava sıcaklığı 2 ila 6 derece düşerek mevsim normallerinin altına inecek.  

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Çanakkale'nin iç, Balıkesir'in kuzey kesimleri ile Van çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Kars ve Ardahan'ın yüksek kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Rize, Artvin, Erzurum'un kuzey kesimleri ile Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemizin güneydoğu kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, Kıyı Ege ile Akdeniz'de mevsim normalleri civarında , diğer yerlerde mevsim normallerinin 3 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzeyli, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Rize, Artvin, Erzurum'un kuzey kesimleri ile Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI: Rüzgarın; bu akşam saatlerinde Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Adıyaman çevrelerinde kuvvetli (40-70 km/sa) olarak esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin