Meteoroloji’den uyarı! İstanbul’u vuracak: İstanbullular kabus gibi bir gün yaşayacak

Marmara, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Çankırı, Ardahan ve Artvin çevrelerinde yoğun bir yağış bekleniyor. Yağışlı hava dalgasının İstanbul’da akşam saatlerinden itibaren etkili olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre; yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı ifade edildi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji’den uyarı! İstanbul’u vuracak: İstanbullular kabus gibi bir gün yaşayacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Karadeniz ile Çankırı, Eskişehir ve Ankara'nın kuzeyi, Ardahan, Uşak, Afyonkarahisar, Kırşehir, Niğde, Kayseri, Malatya, Elazığ çevreleri ile Erzurum'un kuzey kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul çevreleri ile Sinop ve Samsun’un iç kesimleri ve Amasya’nın batısında yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır.

Meteoroloji’den uyarı! İstanbul’u vuracak: İstanbullular kabus gibi bir gün yaşayacak

Hava sıcaklıklarının kuzey kesimlerde 1 ila 3 derece azalacağı, iç kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, normalleri civarında, iç ve güney kesimlerde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın genellikle güneyli, bu akşam saatlerinde Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Meteoroloji’den uyarı! İstanbul’u vuracak: İstanbullular kabus gibi bir gün yaşayacak - Resim : 2

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların; Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul çevreleri ile Sinop ve Samsun’un iç kesimleri ve Amasya’nın batısında yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek heyelan, ulaşımda aksamalar, su baskını, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Meteoroloji’den uyarı! İstanbul’u vuracak: İstanbullular kabus gibi bir gün yaşayacak - Resim : 3

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji’den uyarı! İstanbul’u vuracak: İstanbullular kabus gibi bir gün yaşayacak - Resim : 4

RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Güney Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun güneyi ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin