Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün, 5 günlük hava tahmini belli oldu. Buna göre bir süredir yerel ve kuvvetli olarak etkisini gösteren sağanak yağışların 24 Haziran Cuma gününden itibaren Türkiye genelinde etkili olacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bir süredir birçok kenti etkisi altına alan sağanak yağışların 24 Haziran tarihinden itibaren yurt genelinde etkili olacağını açıkladı.

Bir süredir yurdu etkisi altına alan sağanak yağışların bir süre daha devam etmesi bekleniyor. 5 günlük güncel hava tahmin raporunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle bu hafta sonundan itibaren yağışların etkisini artırmasını bekliyor. Birçok kent için 'sarı kodlu' uyarı yayımlanırken, bir yandan da vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyarılıyor.

21 Haziran hava durumu:

Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini...

22 Haziran hava durumu:

Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini... - Resim : 2

23 Haziran hava durumu:

Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini... - Resim : 3

21 Haziran Salı günü için birçok kenti 'sarı kodlu uyarı' yayımlayan Meteoroloji, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı uyardı. Meteoroloji tarafından 'sarı kodlu uyarı' verilen iller ise şu şekilde:

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Artvin, Çankırı, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Isparta, Kayseri, Konya, Kahramanmaraş, Nevşehir, Niğde, Rize, Sivas, Trabzon, Yozgat, Bayburt, Kırıkkale, Osmaniye.

Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini... - Resim : 4

ORTA KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 10. Bölge Müdürlüğü tarafından Orta Karadeniz illeri Amasya, Samsun ve Çorum için gök gürültülü sağanak şeklinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Samsun Meteoroloji radarından alınan son veriler ve yapılan son değerlendirmelere göre, önümüzdeki 3 saat içerisinde, Amasya'nın batısı (Gümüşhacıköy, Hamamözü, Merzifon), Çorum merkez ve Kuzey ilçeleri çevreleri (Osmancık, Laçin, Dodurga, Oğuzlar, Kargı) ve Samsun’un iç kesimleri için (Vezirköprü, Havza, Kavak, Ladik) beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olaylara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Meteoroloji'den Türkiye geneli yağış uyarısı! Kuvvetli yağışlara dikkat. Türkiye'nin birçok ilinde yağışlar görülecek. İşte son hava durumu tahmini... - Resim : 5

NEVŞEHİR’DE KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Nevşehir ve çevresinde sağanak yağış uyarısı yapıldı.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre; Nevşehir merkez, Ürgüp, Acıgöl ve Derinkuyu çevresinde sağanak ve gök gürültülü yağışın yerel olarak kuvvetli olacağı uyarısında bulunuldu. Yapılan açıklamada ayrıca vatandaşlar; ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve yerel doluya karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda da uyarıldı.

KIRIKKALE VALİLİĞİ'NDEN UYARI: KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Kırıkkale Valiliği sağanak, kuvvetli rüzgar ve dolu beklendiği belirtilerek, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Kırıkkale'de gök gürültülü sağanak beklendiğini duyurdu. Kırıkkale Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarısının ardından su baskını, yıldırım, rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İlimiz genelinde öğlen saatleri itibariyle beklenen sağanak ve gök gürültülü yağışların kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

BAYBURT’TA KUVVETLİ SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR

Bayburt’ta gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünün 46 nolu meteorolojik uyarısına göre; bugün öğle saatlerinden itibaren Erzurum’un kuzeyi, Bayburt ve Ardahan çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirilmiştir.

ESKİŞEHİR İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Meteoroloji Genel Müdürlüğü 3. Bölge Müdürlüğü, Eskişehir için kuvvetli yağış sonrasında oluşabilecek olumsuzluklar hakkında uyarısında bulundu.

Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi bugün öğleden sonra Eskişehir çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebileceği, ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu. Uyarı merkezi vatandaşları, ulaşımda aksamalar, şiddetli yağış, selden ve yıldırımdan korunma konusunda duyarlı olmaya davet etti.

Kuvvetli yağışın metrekareye 21 ile 50 kilogram arasında yağmur düşeceği bilgisi verildi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin