Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hatay ve Adana'da sel... 2 katlı bina çöktü. İşte Türkiye geneli hava durumu

Bugün bazı bölgelerde yer yer sağanak yağış görüldü. Yağışlar nedeniyle sel ve su baskınları yaşandı. Tam havalar biraz serinleyecek derken Meteoroloji'den yeni bir uyarı geldi. Hava sıcaklığının yarından başlayarak, hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerine çıkacağı belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hatay ve Adana'da sel... 2 katlı bina çöktü. İşte Türkiye geneli hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 'sarı uyarı' ile meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmasını istediği Hatay'da şiddetli yağış etkisini gösterdi.

Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hatay ve Adana'da sel... 2 katlı bina çöktü. İşte Türkiye geneli hava durumu

Samandağ ilçesi Atatürk Caddesi’nde 2 katlı ağır hasarlı bina, yağış sırasında çöktü. Binanın çökme anı, cep telefonu kameralarıyla kayda alındı.

İhbar üzerine caddeye AFAD, itfaiye ve polis ekipleri yönlendirildi. Polis ekipleri bina çevresine güvenlik şeridi çekti. Binada inceleme yapan AFAD ve itfaiye ekipleri, yaşam belirtisine rastlamadı.

Yetkililer, Samandağlı vatandaşlara ağır hasarlı binalardan uzak durması konusunda uyarılarda bulundu.

İSKENDERUN'DA SU BASKINI

İskenderun ilçesinde ise sağanak ve fırtınayla birlikte daha önce de depremden sonra sık sık deniz suyunun bastığı Atatürk Anıt Alanı'nda su seviyesi yükseldi. 30 Ağustos Zafer Bayramı için kurulan tören alanında brandalar uçtu. İşçiler, brandaları tutabilmek için uzun uğraş verdi. Bazı konteynerlerde depremzedelerin eşyaları ıslandı.

Bölgede etkisini azaltan yağış, devam ediyor.

ADANA HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

Adana'da sabah saatlerinde kentin yüksek kesimlerinde yağışlar etkili oldu. Pozantı ilçesi Kamışlı Mahallesi’nde düşen yıldırım orman yangınına neden oldu. Ekiplerin müdahalesiyle yangın büyümeden kontrol altına alındı.

Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hatay ve Adana'da sel... 2 katlı bina çöktü. İşte Türkiye geneli hava durumu - Resim : 2

Merkez Çukurova ilçesi Süleyman Demirel Bulvarı’nda ise saat 15.00’da başlayan fırtına nedeniyle devrilen bir ağaç, otomobilin üstüne düştü. Otomobilin ön kısmında hasar oluştu.

Kent merkezinde ise saat 16.00’da sağanak başladı. Dışarıda sağana hazırlıksız yakalanan vatandaşlar, bina altlarına sığındı. Yağışın gece saatlerinde son bulacağı, yarından itibaren de hava sıcaklıklarının yeniden artacağı bildirildi.

Meteoroloji'den 'sıcaklık' uyarısı: Mevsim normallerinin üzerine çıkacak. Hatay ve Adana'da sel... 2 katlı bina çöktü. İşte Türkiye geneli hava durumu - Resim : 3

MARMARA'YA SICAKLIK UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi’nde hava sıcaklığının yarından başlayarak, hafta sonuna kadar mevsim normallerinin üzerine çıkacağını bildirdi.

MGM İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada; hava sıcaklıklarının 8 ile 10 derece mevsim normallerinin üzerine çıkacağının tahmin edildiği, sıcaklıkların 1 Eylül 2023 Cuma günü Trakya kesiminde, 2 Eylül 2023 Cumartesi günü ise bölge genelinde mevsim normallerine düşmesinin beklendiği bildirildi. Sıcaklıkların, İstanbul'da 32- 34, Edirne'de 31- 37, Kırklareli'de 32- 36, Tekirdağ'da 30- 32, Kocaeli'de 34-37 ve Sakarya'da 33-37 derece civarında seyredeceği belirtildi. Mevsim normalleri üzerindeki sıcaklık nedeniyle 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanların sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Bilecik'ten Artvin'e kadar uzanan geniş bir coğrafyada gök gürültülü sağanak yağışların etkisini göstereceği öngörülüyor. Bu bölgeler arasında Kütahya, Bolu, Karabük, Kastamonu, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize de yer alıyor. Diğer taraftan, ülkenin geri kalan bölgeleri ise az bulutlu ve açık bir hava durumu beklentisi içerisinde.

Ülkenin kuzey, iç ve batı bölgeleri parçalı ve yer yer yoğun bulutlu olacak. Doğu Karadeniz kıyıları, Bilecik, Kütahya, Eskişehir, Çankırı, Bolu ve Ordu'nun çevre bölgeleri ile Bursa'nın güney ve doğu kesimleri, Karabük ve Kastamonu'nun güneyi, Samsun'un doğu ilçeleri kısa süreli ve yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışı bekliyor. Diğer tüm bölgelerin ise az bulutlu ve açık olması öngörülüyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin