Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek?

Günlerdir Türkiye yağışların ve rüzgarın etkisi altındaydı. Bazı kentlerde kar yağışı görüldü. Kar nedeniyle yollar kapandı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son hava durumu tahminlerini paylaştı. Meteoroloji fırtına ve yağış konusunda uyarıda bulundu. 13 il için sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu da yayınladı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden son hava durumu tahminine göre, batı bölgelerde etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de güney ve güneybatı yönlerden bu geceden itibaren yer yer kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısının ardından, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekildiği bildirildi.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan açıklamaya göre, bölgede devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren Marmara genelinde, yarın akşam saatlerine kadar güney ve güneybatı (lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına ile yer yer kuvvetli fırtına (55-85 km/sa) şeklinde esmesi öngörülüyor. Soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor. Meteoroloji'nin uayrıda bulunduğu kentler arasında İstanbul da bulunuyor.

 13 İL İÇİN 'SARI KOD'LU UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) Balıkesir, Bilecik, Bursa, Çanakkale, Edirne, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Kocaeli, Manisa, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova için sarı kodlu uyarıda bulundu.

SARI KOD NEDİR?

Sarı kod, hava durumu potansiyel tehlikelidir anlamı taşır. Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

SAAT VERİP, UYARDI

Meteoroloji, kuvvetli rüzgar ve fırtınanın bu gece saat 01.00'da itibaren başlayıp, 21 Kasım Pazartesi akşam saat 20.00'a kadar süreceğini belirtti.

21 Kasım Pazartesi hava durumu:

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek? - Resim : 2

22 Kasım Salı hava durumu:

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek? - Resim : 3

23 Kasım Çarşamba hava durumu:

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek? - Resim : 4

24 Kasım Perşembe hava durumu:

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek? - Resim : 5

25 Kasım Cuma hava durumu:

Meteoroloji'den kritik uyarı geldi. Meteoroloji saat verdi. Meteoroloji'den 13 kente 'kodlu' uyarı. Yağışlar ne zamanda kadar sürecek? - Resim : 6

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin