Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Ankara Valiliği de kar yağışı uyarısında bulundu. Mayıs ayında kar sürprizi. İşte Türkiye geneli hava durumu raporu

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan güncel hava durumunu yayımladı. Meteoroloji hava sıcaklıklarının 10 derece birden düşeceğini belirtti. Ankara Valiliği, yarın akşam saatlerinden itibaren şehrin yüksek kesimlerinde ve kuzey ilçelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini vurgulayarak uyarılarda bulundu. Marmara Bölgesi için de yağış ve fırtına uyarısı geldi. İşte Türkiye geneli hava durumu raporu...

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Ankara Valiliği de kar yağışı uyarısında bulundu. Mayıs ayında kar sürprizi. İşte Türkiye geneli hava durumu raporu

Doğu Anadolu Bölgesinde hava sıcaklıkları hissedilir derecede aniden düşecek. Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmelere göre, Erzincan, Bayburt, Erzurum ve Ardahan’da hava sıcaklıklarının 19 Mayıs 2022 Perşembe günü öğle saatlerinden itibaren 6 ila 10 derece azalarak mevsim normallerinin altına düşmesi bekleniyor.

22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren ise sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normalleri civarında seyredeceği, perşembe ve cuma günü Bayburt, Erzurum ve Ardahan’ın yüksek kesimlerinde sıcaklık düşüşüne bağlı olarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi tahmin ediliyor.

Ayrıca meteoroloji ekiplerince yapılan uyarıda, “Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir” denildi.

ANKARA VALİLİĞİ'NDEN UYARI

Ankara Valiliği, şehrin bazı bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar yağışının etkili olacağını belirtti. Valilik tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan son değerlendirmelere göre, yarın (Çarşamba) akşam saatlerinden Perşembe günü sabaha kadar Ankara'nın yüksek kesimlerinde ve kuzey ilçelerinin (Çamlıdere, Kızılcahamam) yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarıyla birlikte buzlanma ve don olayı beklenmektedir.

Meteoroloji'den kar yağışı uyarısı! Sıcaklıklar 10 derece birden düşecek. Ankara Valiliği de kar yağışı uyarısında bulundu. Mayıs ayında kar sürprizi. İşte Türkiye geneli hava durumu raporu

Buzlanma ve don olayı ile birlikte ani sıcaklık değişimleri ve zirai don riskine karşı, başta tarımsal faaliyetlerle uğraşan üreticilerimiz olmak üzere vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü Marmara Bölgesi için de uyarıda bulunuldu:

MARMARA BÖLGESİ İÇİN SAĞANAK UYARISI

18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Marmara’da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile İstanbul’un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma Günleri Kuzey ve İç Kesimlerde Ani Sıcaklık Düşüşü Bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının 19 Mayıs 2022 Perşembe ve Cuma günleri Marmara, Kuzey ve İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece altında seyretmesi bekleniyor. 22 Mayıs 2022 Pazar gününden itibaren sıcaklıkların artarak tekrar mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Çarşamba akşam saatlerinden itibaren Perşembe sabah saatlerine kadar Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde , Perşembe günü ise Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görülmesi beklenmektedir. Ani sıcaklık değişimlerine karşı hazırlıklı olunması ve Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı hava tahmin raporlarının dikkatle takip edilmesi önem arz etmektedir.

MARMARA İÇİN FIRTINA UYARISI

Marmara'da rüzgarın yarın (Çarşamba) öğle saatlerinden itibaren kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Kuzey Ege'de rüzgarın yarın (Çarşamba) akşam saatlerinde kuzeyinde, zamanla genelinde kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde, fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü akşam saatlerinde bölgenin kuzeyinde, gece saatlerine doğru genelinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin