Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Özellikle cumartesi gününe dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 25 Mart hava durumu raporunu yayımladı. Rapora göre Marmara, Ege, İç Anadolu, Doğu Anadolu, Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz'de sağanak yağış bekleniyor. Yetkililer özellikle cumartesi gününe ilişkin dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı! Özellikle cumartesi gününe dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güneyi, Güneydoğu Anadolu ile Afyonkarahisar, Kütahya, Erzurum, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Marmara'nın kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, Karadeniz kıyıları, Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Ankara çevrelerinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN HAFTA SONU UYARISI!

Meteoroloji, cuma günü başlayacak olan sağanak yağışın cumartesi günü için de devam edeceğini açıkladı. Sel, taşkın riskine karşı vatandaşları tedbirli olmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. 

Pazar günü ise sıcaklıklar artıyor. Yurdun birçok yerinde güneşli bir hava hakim olacak.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin