Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten 1987 kışını hatırlattı, Sibirya'da soğukların biriktiğini söyledi: Her şey olabilir

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, önümüzdeki günlerde Türkiye’de görülebilecek hava durumuna dair dikkat çeken yorumlarda bulundu. Ökten "Bu sene Sibirya ve Kutupta biriken soğuklar 1987 Kışı öncesi ile yarışıyor. Aynısı olacak demiyorum; fakat her şey olabilir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten 1987 kışını hatırlattı, Sibirya'da soğukların biriktiğini söyledi: Her şey olabilir

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile önümüzdeki günlerde ülkemizde görülebilecek hava durumuna dair dikkat çeken yorumlarda bulundu.

Meteoroloji ise 6 Aralık hava durumu raporunda sağanak ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Ökten paylaşımında fotograf paylaşarak şunları kaydetti: "Bu sene Sibirya ve Kutupta biriken soğuklar 1987 Kışı öncesi ile yarışıyor. Yani potansiyel olarak efsane bir Kış var önümüzde. Aynısı olacak demiyorum; fakat her şey olabilir..."

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Ülkemiz genelinin parçalı, yer yer çok bulutlu, İstanbul Anadolu Yakası'nın doğu çevreleri, Kocaeli ve Yalova ile Bursa ve Balıkesir’in Marmara kıyılarının; Rize ve Artvin ile Sinop, Samsun ve Ordu’nun kıyı kesimlerinin; Diyarbakır ve Batman çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı; Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van ve Bitlis çevreleri ile Erzurum'un doğu, Kars ve Muş’un güney ve batı çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI: Sıcaklıkların yurt genelinde biraz artarak, mevsim normallerinin 1-3 derece üzerinde seyretmesi bekleniyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Kaynak: TV100
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin