Meteoroloji uyardı: Yağışlar geri dönüyor. Meteoroloji yağışlar için gün verdi. Bu tarihler Türkiye genelinde yağışlar etkili olacak

Yağışlar tekrar geri dönüyor... Bu hafta sonundan itibaren sağanak yağışlar yurt genelinde etkili olacak. Yurdun birçok bölgesinde "sağanak yağış" ve "gök gürültülü sağanak yağış" bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji uyardı: Yağışlar geri dönüyor. Meteoroloji yağışlar için gün verdi. Bu tarihler Türkiye genelinde yağışlar etkili olacak

Meteoroloji'nin güncel raporuna göre, önümüzdeki hafta sonundan itibaren yurdun birçok bölgesinde "sağanak yağış" ve "gök gürültülü sağanak yağış" bekleniyor.

12 Ekim Çarşamba-16 Ekim Pazar günlerini kapsayan hava durumu raporuna göre, 14 Ekim Cuma gününden itibaren, İç Anadolu Bölgesinin bazı yerleri hariç yurdun genelinde kuvvetli yağışların etkili olması bekleniyor.

Sağanak yağışların hafta sonundan itibaren, Marmara, Kıyı Ege, Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu illeri başta olmak üzere yurt genelinde etkili olması bekleniyor. Sağanak yağışların, Kıyı Ege, Akdeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu illerinde gök gürültülü şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, 15 Ekim Cumartesi ve 16 Ekim Pazar günü de etkisini sürdüreceği belirtildi. Meteoroloji, vatandaşları meydana gelebilecek olumsuzluklara, sel ve su taşkınlarına karşı tedbirli olunması konusunda uyardı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve az bulutlu 20
İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 22
İzmir: Parçalı ve az bulutlu 26
Adana: Az bulutlu 32
Antalya: Az bulutlu 29
Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19
Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı 19
Erzurum: Parçalı ve az bulutlu 17
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin