Meteoroloji günler önce uyarmıştı. Kuvvetli yağış ve fırtına hem hava hem kara trafiğini olumsuz etkiledi. 8 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi

İstanbul'da şiddetli yağış ve güçlü rüzgarın etkisiyle trafik yoğunluğu yüzde 80'e çıktı. İstanbul Havalimanı'na iniş yapmaya çalışan uçaklar, güvenlik önlemleri kapsamında havada tur atmak zorunda kaldı. Yakıt sorunu yaşayan 8 uçak ise başka havalimanlarına yönlendirildi.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji günler önce uyarmıştı. Kuvvetli yağış ve fırtına hem hava hem kara trafiğini olumsuz etkiledi. 8 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi

Beyoğlu Keçicipiri Mahallesi Gazi Sokak'taki bir ağaç, kuvvetli rüzgarın etkisiyle yanındaki binanın üzerine doğru devrildi.

İhbar üzerine sokağa gelen itfaiye ekipleri, ağacı kaldırmak için çalışma başlattı.

Avcılar Firuzköy Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde yer alan bir otoparktaki ağaç da şiddetli rüzgardan dolayı park halindeki araçların üzerine devrildi. Bazı araçlarda hasar meydana geldi.

Meteoroloji günler önce uyarmıştı. Kuvvetli yağış ve fırtına hem hava hem kara trafiğini olumsuz etkiledi. 8 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi

Şişli Abidei Hürriyet Caddesi'nde de rüzgar nedeniyle bir inşaattan metal parçalar yola düştü. İtfaiye ekipleri, güvenlik şeridi çekerek inşaatın çevresinde önlem aldı.

TRAFİK YOĞUNLUĞU YÜZDE 80'E ÇIKTI

Kent genelindeki trafik yoğunluğu, sağanak ve şiddetli rüzgarın da etkisiyle yüzde 80'e ulaştı.

Avrupa Yakası'nda Hasdal mevkisinden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne, Şişli'den 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne kadar trafik yavaş ilerliyor.

D-100 kara yolunda Cevizlibağ, Yenibosna, Sefaköy ve Avcılar'da Edirne yönüne doğru yoğunluk yaşanıyor.

Meteoroloji günler önce uyarmıştı. Kuvvetli yağış ve fırtına hem hava hem kara trafiğini olumsuz etkiledi. 8 uçak başka havalimanlarına yönlendirildi - Resim : 2

Beşiktaş'ta stadyum ve çevresindeki sahil yolunda araçlar ilerlemekte güçlük çekiyor.

Anadolu Yakası'nda Ümraniye'de Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne kadar trafik yoğunluğu oluştuğu gözleniyor.

Ataşehir'de E-80 Otoyolu ve Çamlıca Gişeler'de trafik ağır ilerlerken, yağış nedeniyle bazı yollarda su birikmesi sürücülere zor anlar yaşatıyor.

HAVA YOLU DA ETKİLENDİ

Meteorolojik uyarıların ardından etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle İstanbul Havalimanı terminal ve çevresinde olumsuz bir durum yaşanmadı. Ancak şiddetli rüzgar ve kuvvetli yağış nedeniyle İstanbul Havalimanı'na iniş için alçalan uçaklar uzun süre havada tur atmak zorunda kaldı.

Uzun süre tur attıktan sonra yakıt kritiğine giren 8 uçak ise başta Ankara olmak üzere başka havalimanlarına iniş yapmak zorunda kaldı. Uçuşlarda kısa süreli gecikmeler yaşanıyor.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Meteoroloji'nin yaptığı lodos uyarılarının ardından, lodos özellikle sahil kesimlerinde etkili olurken yüksek dalgalar oluştu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'da lodos uyarısında bulunmuştu.

Gece saatlerinden itibaren özellikle sahil kesimlerinde lodosun etkili olduğu görüldü.

Rüzgarın saatteki hızı zaman zaman 30 kilometreye kadar çıktı.

Lodos, Üsküdar sahilinde de etkisini gösterdi. Kadıköy ve Beykoz kıyılarında dalgalar kıyıya vururken, sahil kenarında fotoğraf çekmek isteyenler lodos etkisiyle savrulduğu görüldü.

Kaynak: AA-DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin