Meteoroloji açıkladı 20 cm üzeri kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısında bulundu. Cumartesi ve pazar günü kar yağışı var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yaptığı uyarıda, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da yarından itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu. Kar kalınlığının 20 cm'nin üzerine çıkacağı belirtildi. İşte Meteorolojinin kar yağışı beklediği iller.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji açıkladı 20 cm üzeri kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü son dakika uyarısında bulundu. Cumartesi ve pazar günü kar yağışı var

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu için kuvvetli kar yağışı uyarısı yaptı. Meteoroloji, bu bölgelerde yaşayan vatandaşları, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün yaptığı uyarıda, İç Anadolu’nun doğusu ile Doğu Anadolu’da yarından itibaren kuvvetli kar yağışı beklendiğini duyurdu.

 

Meteoroloji’nin uyarısı şöyle: 

“İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Anadolu'da beklenen kar yağışlarının, 28.01.2023 Cumartesi günü sabah saatlerinden itibaren Sivas, Kayseri, Nevşehir, Malatya, Elazığ, Erzincan, Muş, Hakkari ve Van çevrelerinde kuvvetli (10-20 cm), Tunceli, Bingöl ve Bitlis çevreleri ile Şırnak'ın doğusu, Hakkari ve Van'ın yüksek kesimlerinde yer yer yoğun kar (20 cm ve üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarının 29.01.2023 Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin