Mete Gazoz göğsümüzü kabarttı. Almanya'da düzenlen Dünya Şampiyonası'nda altın madalyonun sahibi oldu

Milli okçu Mete Gazoz, Almanya'da düzenlen Dünya Okçuluk Şampiyonası erkekler klasik yay finalinde Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek altın madalya kazandı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Mete Gazoz için tebrik mesajı yayımladı.

Google Haberlere Abone ol
Mete Gazoz göğsümüzü kabarttı. Almanya'da düzenlen Dünya Şampiyonası'nda altın madalyonun sahibi oldu

Başkent Berlin'de yapılan şampiyonada çeyrek finalde Şili'den Ricardo Soto'yu 6-2 mağlup eden milli sporcu, adını son 4 isim arasına yazdırdı.

Yarı finalde Brezilyalı Marcus D'Almeida'yı 7-3 yenen Mete, adını hem finale yazdırdı hem de 2024 Paris Olimpiyatları'na kota aldı.

Mete, finalde ise Kanadalı Eric Peters'i 6-4 yenerek, dünya şampiyonu oldu.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Twitter hesabından yaptığı paylaşımla Gazoz'u tebrik etti:

Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak tüm Türkiye’ye büyük gurur yaşatan, ata sporumuz okçulukta adeta destan yazan Mete Gazoz evladımızı canıgönülden tebrik ediyorum.

Erdoğan, dünya şampiyonu Mete Gazoz’u arayarak tebrik etti. Erdoğan ile Şampiyon Gazoz arasında şu dikkat çeken diyalog geçti:

Tebrik mesajı yayınladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Almanya'da düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası'nda erkekler klasik yay final mücadelesinde rakibini yenerek dünya şampiyonu olan Mete Gazoz için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen Dünya Okçuluk Şampiyonası’nda, erkekler klasik yay final mücadelesinde altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Mete Gazoz'u yürekten kutluyorum. Olimpiyat şampiyonluğunun ardından dünya şampiyonu da olarak bizleri gururlandıran Mete Gazoz'un başarılarının devamını diliyorum. Ay-yıldızlı bayrağımızın dalgalandırılmasında ve İstiklal Marşı'mızın dinletilmesinde emeği geçenlere ülkem ve şahsım adına teşekkür ediyorum."

Kaynak: A.A
Etiketler mete gazoz okçuluk
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin