Metal işçilerine müjde: Ek zam verilecek! Metal çalışanları rahat bir nefes alacak. Yüzde 34 ek ödeme verilecek

Metal Sanayicileri İşveren Sendikası (MESS) ile Türk Metal, Birleşik Metal-İş ve Özçelik-İş sendikaları arasındaki anlaşmayla metal iş kolundaki çalışanlara yüzde 34 oranında ara zam yapıldı. Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “MESS ile bugün gerçekleştirilen ve daha önce duyurduğumuz görüşmeler neticesinde sonuca ulaştık” dedi. 180 bin işçiyi ilgilendiren zam oranı yüzde 34 oldu.

Google Haberlere Abone ol
Metal işçilerine müjde: Ek zam verilecek! Metal çalışanları rahat bir nefes alacak. Yüzde 34 ek ödeme verilecek

MESS’e bağlı fabrikalarda çalışan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ek zam talebiyle fabrikalarda 1 saat üretimi durdurma kararı almıştı. Metal iş kolunda, Türk Metal, Birleşik Metal-İş, Özçelik-İş’in örgütlü olduğu MESS kapsamında olan işyerlerinin tümünde işçiler ek zam talep etmişti. 

Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak, Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci tarafından ortak yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, işçilerin olumsuz ekonomik koşulların ve yüksek enflasyonun neden olduğu hayat pahalılığı ve geçim sıkıntısı ile mücadele ettiği belirtilerek bunun yanında asgari ücretteki artışın, örgütlü olunan iş yerlerinde ücretleri yakınlaştırdığı ve ücret dengesinin bozulduğu kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bu amaçla bir süredir devam eden müzakerelerin sonuncusu MESS Genel Merkezinde yapıldı. Buna göre; işçilerin 31 Aralık 2022 günkü saat ücretleri önce 48,04 liraya çekilecek. Daha sonra, yürürlükteki toplu iş sözleşmesi gereğince, 2023 yılı mart ayında verilmesi gereken dördüncü dilim ücret zammı, mart ayını beklemeden, yukarıda belirtilen düzenlemenin ardından yüzde 15 olarak uygulanacak. Ancak mart ayındaki son altı aylık enflasyon oranının yüzde 15’i aşması halinde aşan kısmın tamamı 28 Şubat'taki ücretlere yansıtılacak. Bu düzenlemeden sonra her kıdem yılı için saat ücretlerine, 10,5 lirayı geçmemek üzere 70 kuruş eklenecek. Böylece anlaşmayla birlikte elde edilen toplam zam oranı yüzde 34 olmuştur."

YAKLAŞIK 180 BIN IŞÇI IÇIN GEÇERLI OLACAK

Türk Metal Genel Başkanı Pevrul Kavlak, “MESS ile bugün gerçekleştirilen ve daha önce duyurduğumuz görüşmeler neticesinde sonuca ulaştık” dedi.

Anlaşma, MESS'e üye iş yerlerinde yaklaşık 180 bin işçiyi ilgilendiriyor.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin