Metal işçileri eyleminde 1 gazeteci gözaltına alındı

Kızılbayrak dergisi Yazı İşleri Müdürü Tayfun Altıntaş, Bursa'da metal işçilerini "kışkırttıkları" iddiasıyla gözaltında.

Google Haberlere Abone ol
Metal işçileri eyleminde 1 gazeteci gözaltına alındı

Bursa’da metal işçileri direnişinde yer alan çoğu Metal İşçileri Birliği üyesi 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Kızılbayrak Yazı işleri Müdürü Tayfun Altıntaş da var.



Anadolu Ajansı’nın haberine göre gözaltı sebebi metal işçilerinin direnişinde “provokatörlük yapmak için şehir dışından gelerek sosyal paylaşım siteleri üzerinden işçileri kışkırtmak” olduğu ifade edildi.

 



Kızılbayrak daha önce de hedef gösterildi



Bianet’in haberine göre, Kızılbayrak yetkilileri, gözaltına alınanların çoğunun Bursa’da işçi olduklarını, bunun dışında yazı işleri müdürleri Altıntaş’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğunu doğruladı ancak avukatlardan edindikleri bilgiye göre gözaltı sayısının dokuz olduğunu söyledi. Yetkili ayrıca arkadaşlarının neden gözaltına alındığına ilişkin bilgilerin kendileriyle paylaşılmadığını, avukatların da bu bilgiye sahip olmadığını söyledi.



Altıntaş daha önce direnişi takip ederken Türk Metal Sendikası üyelerinde darp edilmiş, ekipmanları gasp edilmiş ve Kızılbayrak dergisi de sendika tarafından hedef gösterilmişti. 



Haberin devamı için TIKLAYINIZ


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin