Mesut Yar ekranlara veda etti siyasete giriyor. Belediye başkanlığı için kolları sıvadı ve aday adayı oldu

Yerel seçimlere aylar kala aday adayları da belli olmaya başladı. Son olarak medya dünyasından önemli bir isim belediye başkanı adaylığını koydu ve artık ekranlarda olmayacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Yar ekranlara veda etti siyasete giriyor. Belediye başkanlığı için kolları sıvadı ve aday adayı oldu

Sözcü TV’de sabah haberlerini sunan gazeteci ve televizyoncu Mesut Yar, kanala veda ettiğini açıkladı. Yar'ın neden veda ettiği merak edilirken, siyaset arenasında boy göstereceği öğrenildi.

İzleyicilerine veda eden Yar, Datça Belediye Başkanı Aday Adayı olduğunu açıklayarak artık ekranlarda olmayacağını duyurdu.

MESUT YAR KİMDİR?

Gazeteci ve televizyon sunucusu Mesut Yar, 18 Nisan 1967 tarihinde İstanbul’da doğdu. Daha önce 2 kez evlenip boşanan ve Batuhan Yar isimli bir çocuğu bulunan Mesut Yar, 3. evliliğini 2012 senesinde Gazeteci ve Ajanda PR adlı şirketin patronu Ferda Çekem ile gerçekleştirdi. Ünlü sunucu, oyuncu ve televizyon eleştirmeni Mesut Yar baba tarafından aslen Erzurumludur.

Mesut Yar, İstanbul Üniversitesi'nin Protohistorya ve Ön Asya arkeolojisi bölümünden mezun oldu. Aynı üniversitede müzecilik konusunda ihtisas yaptı. 1985 yılında gazetecilik mesleğine stajyer muhabir olarak başlayan Yar, sırasıyla Hürriyet, Sabah, Posta gibi gazetelerde muhabirlik, editörlük ve köşe yazarlığı yaptı.

1994 yılında kurucuları arasında olduğu Kanal E'de By Night başlığıyla bir talk show hazırlayan Yar, bundan sonraki kariyerine televizyon öznesinde devam etti. Show TV, Number One TV, HBB TV, Kanal 6, Star TV, Cine5 ve atv gibi ulusal kanallarda yapımcılık, sunuculuk ve spikerlik görevlerinde bulundu. Sabah-Atv Grubuna bağlı Kanal 1, atv Avrupa ve TürkÇ TV gibi kanallarda genel müdürlük yapan Mesut Yar, mesleğine paralel olarak edebiyatla da ilgilendi.

Çeşitli hikâye, şiir ve röportaj kitapları yayımlanan Yar'ın hâlen Posta gazetesinde televizyon eleştirmenliği yaptığı Televizyon Hastası başlıklı bir köşesi bulunmaktadır. 2011 yılında CNN TÜRK'te başladığı Burada Laf Çok programı 2016 yılında Kanal D'ye transfer olmuştur. Mesut Yar, güncel olarak Star TV ve NTV'de Mesut Yar ile Bugün başlıklı programı sunmuştu.

Doğuş Yayın Grubu kanallarında uzun dönem çalışmalara imza atan Mesut Yar, Star TV ve NTV ile yollarını ayırdığını duyurmuştu.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin