Meslektaşlarından Yeni Şafak muhabirine destek, AKP'li vekile kınama!

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), 2 gazeteciyle ilgili bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşlarından Yeni Şafak muhabirine destek, AKP'li vekile kınama!

TGC, Soner Yalçın'ın gözaltına alınmasını ve Yeni Şafak muhabiri Kübra Kara'nın AKP milletvekili Metin Külünk'ün sözlü saldırısına uğramasını kınayan bir açıklama yayınladı.



Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, Sözcü gazetesi yazarı ve Oda TV.com'un imtiyaz sahibi Soner Yalçın'ın, konferans için gittiği Denizli'de sabah 05.00'de gözaltına alınmasını ve Yeni Şafak muhabiri Kübra Kara'nın AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün sözlü saldırısına uğramasını kınadı.



TGC Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada "Gazetecilere reva görülen taciz boyutundaki davranışların kabul edilemez olduğunu ve son bulması gerektiğini" dile getirdi.  TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi:



"Meslektaşımız Soner Yalçın konferans için bulunduğu Denizli'de Ankara 35'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki hakkında açılan davanın duruşmasına katılmadığı  gerekçesiyle polis tarafından sabaha karşı gözaltına alındı. Meslektaşımız daha sonra baronun girişimleriyle serbest bırakılmış olsa da gözaltı olayının sabah 05.00'de gerçekleşmiş olması iyi niyet olasılığını ortadan kaldırmaktadır. Bu tavır doğrudan gazeteciye baskı ve gözdağıdır. Yine meslektaşımız Yeni Şafak Muhabiri Kübra Kara,  AKP İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nı haberleştirmek isterken AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün sözlü tacizine uğramıştır. Gazeteci Kübra Kara'ya fotoğraf çekmek için öne çektiği sırada 'Ahlaksız, saygısız, edepsiz' sözcükleriyle saygı dersi vermeye kalkan AKP Milletvekili Metin Külünk'ü bu davranışı dolayısıyla kınıyoruz. Milletin vekili olarak halkın haber alma ve gerçekleri öğrenme hakkı için çalışan gazetecilere saygılı olmaya davet ediyoruz."


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin