Meslektaşından Bünyamin Aygün için imza kampanyası

Ünlü gazeteci Suriye'de kaçırılan foto muhabir için imza kampanyası başlattı.

Google Haberlere Abone ol
Meslektaşından Bünyamin Aygün için imza kampanyası

Gazeteci Hilmi Hacaloğlu, 26 Kasım günü Suriye'de kaçırılan Milliyet foto muhabiri Bünyamin Aygün'ün bulunması için bir imza kampanyası başlattı. 



Aygün'ün serbest bırakılması için gazetecilerin de eylemler yaparak seslerini duyurması gerektiğini söyleyen Hacaloğlu, http://www.change.org/tr internet sitesinde başlattığı imza kampanyasının sayfasında da şu yazıyı yayınladı.



"Milliyet gazetesi foto muhabiri Bünyamin Aygün 33 gün önce Suriye'de görevi başındayken kaçırıldı. Bölgeden gelen bilgiler, gazeteci arkadaşımızın El Kaide bağlantılı unsurlar tarafından kaçırıldığını gösteriyor. Türkiye'nin iç gündeminde yaşananlar maalesef kamuoyu ilgisinin Bünyamin Aygün üzerinde toplanmasını engelliyor. 



Ancak Bünyamin Aygün'ün 33 gündür Suriye'de tutsak olduğu gerçeğini değiştirmiyor.



Gazeteciler dünyanın her yerinde toplumu bilgilendirmek için kamu görevi yapmaktadır. Bünyamin Aygün de Suriye'de bu görevi ifa etmiştir. Başına gelenler sonrasına kamunun da kendini bilgllendirmek için savaş bölgesine giden Aygün'ü yalnız bırakmaması gerekmektedir. Keza Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı bir an önce devreye girerek serbest bırakılmasını sağlaması gerekir. 



Bu süreçte sonuç alınması için elbette yalnız hükümetin ya da toplumun çaba sarf etmesi yeterli olmayacaktır. Gazeteciler de gazetecilik örgütleriyle birlikte sokağa çıkmalı ve meslektaşları Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması için yüksek sesle dünyaya çağrıda bulunmalılar.



Bünyamin Aygün'ün serbest bırakılması basın özgürlüğü açısından da önemli bir adım olacaktır"



İmza atmak için tıklayınız


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin